Afbeelding

Gemeenteraad Westvoorne wil geen laad- en loszone

Algemeen 308 keer gelezen

Rockanje – Het Dorpsplein Rockanje wordt met aanpassingen veiliger gemaakt. De gemeenteraad van Westvoorne wil alleen geen laad- en loszone op het vernieuwde plein.

De strook om te laden en lossen was een wens van de ondernemers. Zij zijn, samen met inwoners, betrokken geweest bij de maatregelen die het plein verkeersveiliger moeten maken. De Westvoornse raad vreest echter dat het de veiligheid van het plein, zeker als er daarnaast een oversteekplaats voor voetgangers komt, niet ten goede komt. Ook zijn er voor de meeste winkeliers mogelijkheden achter de panden om te laden en lossen.

Politiek Westvoorne heeft wethouder Lies van der Pol (D66) opgedragen de laad- en loszone uit het plan te schrappen. Zij wil echter eerst deze boodschap aan de ondernemers doorgeven voordat de raad ermee instemt. Het besluit wordt daarom van december naar januari verschoven. De maatregelen zijn betere scheiding tussen plein en wegdek, verplaatsbare bloembakken, voetgangersoversteekplaatsen en fietsenstallingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant