Spoedkliniek komt dichterbij | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Wethouder Struijk trakteerde SMC-bestuurder Paul van der Velden vandaag op een taart, omdat onlangs bekend werd dat het SMC financieel weer op eigen benen kan staan.
Wethouder Struijk trakteerde SMC-bestuurder Paul van der Velden vandaag op een taart, omdat onlangs bekend werd dat het SMC financieel weer op eigen benen kan staan. (Foto: Aart van Kapel)

Spoedkliniek komt dichterbij

  •   40 keer gelezen

Spijkenisse - Woensdag brachten medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek aan Nissewaard. Het doel was om de minister te informeren over de huidige ontwikkelingen bij het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC), zoals het voorgenomen samengaan van de spoedpolikliniek en de huisartsenpost. Ook de gewenste uitbreiding van de openingstijden naar 24/7 stond op de agenda. 

Het college van Nissewaard streeft naar een goed acute zorgsysteem op Voorne-Putten en daarmee in Nissewaard. Acute zorg valt uiteen in burgerhulpverlening, de huisartsenpost, ambulancezorg en spoedeisende zorg. Eergisteren werd in de Tweede Kamer gestemd over moties die ingediend waren bij het VAO Ambulancezorg/Acute zorg.Een aantal van die moties heeft betrekking op de spoedzorg in Nissewaard en omgeving.

Het ministerie wil een houtskoolschets maken voor de acutezorgketen. GroenLinks kamerlid Ellemeet diende een motie in waarin gevraagd wordt ook de beschikbaarheidsfinaciering voor de SEH mee te nemen in die schets. Ambulancezorg zal bekostigd worden op basis van beschikbaarheid, de SEH posten op basis van productie. Ellemeet en met haar de rest van de Tweede Kamer vindt dat de SEH posten, net als ambulances regionaal beschikbaar moeten zijn. Het college van Nissewaard hoopt dat Nissewaard een pilot kan zijn in de ontwikkelingen van de houtskoolschets, zodat de ambities van zowel het SMC als de gemeente deels gefinancierd worden.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid van de zorg is op Voorne-Putten onvoldoende gewaarborgd. Fleur Agema van de PVV heeft al diverse malen geprobeerd om door middel van Kamervragen en moties het onderwerp op de agenda te krijgen. Helaas lukte dat niet en ook vorige week kreeg zij niet voldoende steun voor haar motie om Voorne-Putten weer te voorzien van een volwaardig ziekenhuis met 24/7 spoedeisende hulp en acute verloskunde. Wel werd de motie van Lilianne Ploumen (PvdA) aangenomen om de problemen rond de SEH op te lossen d.m.v. de 24/7 spoedkliniek zodat mensen goede zorg dicht bij huis krijgen.

De regering moet verder aan de gang met het zoeken naar een oplossing voor de regio's waarin de vijftienminutennorm voor de spoedeisende ambulanceritten niet wordt gehaald. De PVV-motie hiertoe werd unaniem door de Tweede Kamer aangenomen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>