Afbeelding
Foto: Jos Baeten

Gratis vuurwerkbrillen voor scholieren Westvoorne

Actueel 372 keer gelezen

Rockanje/Oostvoorne - Alle basisschool scholieren in Rockanje en Oostvoorne krijgen dit jaar een gratis vuurwerkbril. De gemeente Westvoorne stelt in totaal 1200 vuurwerkbrillen beschikbaar voor alle leerlingen uit groep 1 t/m groep 8. De eerste vuurwerkbrillen werden vrijdag 13 december uitgedeeld door burgemeester De Jong en wethouder Borgonjen aan leerlingen van groep 6 van basisschool De Zeewinde in Rockanje.

De gemeente Westvoorne raadt iedereen aan die vuurwerk afsteekt, maar ook bijstander is van vuurwerk, een vuurwerkbril te dragen. Uit onderzoek is gebleken dat een kwart van alle vuurwerkslachtoffers in Nederland gewond raakt aan zijn of haar ogen.

Burgemeester De Jong vindt het heel belangrijk dat alle inwoners veilig van Oud en Nieuw kunnen genieten: 'We gaan voor een gezellig en zo veilig mogelijk Oudejaarsavond in Westvoorne. Bescherming van de ogen tijdens het afsteken of kijken naar vuurwerk is daarbij heel belangrijk. Daarom krijgen alle leerlingen van alle basisscholen dit jaar een gratis vuurwerkbril.'

Vuurwerkbril of 'normale' bril

Een vuurwerkbril is veiliger dan een normale bril. Van een normale bril kan het glas makkelijk breken en er kan vuurwerk tussendoor schieten. Een vuurwerkbril is gemaakt van polycarbonaat. Dit zorgt ervoor dat de bril heel sterk is. Een vuurwerkbril sluit goed aan op het gezicht, waardoor er bijna geen vonkjes of rondvliegende stukjes tussen het hoofd en de bril passen. Mensen die een normale bril dragen kunnen de vuurwerkbril over hun eigen bril zetten. Zo adviseert ook het Oogziekenhuis Rotterdam.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant