Afbeelding

Nieuwjaarsduik Rockanje opent feestjaar aan zee!

Actueel 338 keer gelezen

Rockanje - 2020 zal precies 12 uur oud zijn als op het strand van badplaats Rockanje de inmiddels traditionele 'Nieuwjaarsduik' het op voorhand al memorabele 'evenementenjaar' inluidt. In duikt is hier dus feitelijk meer op zijn plaats.

Memorabel, want de badplaats viert vanaf 1 januari maar liefst 366 dagen lang (met dank aan het schrikkeljaar) haar 800-jarig bestaan. Dat in 1220 Dzjenghis Khan met zijn Mongolen heerser werd in Chorasmië en dat de Zweden uit Estland werden verdreven, dat weet natuurlijk iedereen. Dat 1220 ook het jaar is waarin de basis werd gelegd van Rockanje aan zee is helaas aan veel geschiedschrijvers voorbij gegaan.

Stichting Historische Motorraces Rockanje en het uit meerdere maatschappelijke instellingen en verenigingen opgebouwde Comité Rockanje 800-jaar gaan er met een fors aantal evenementen een machtig mooi jubileumjaar van maken, waarbij ook speciaal voor dit jaar gemaakte producten – zoals een echt Rockanje bier en een Rockanje bonbon – niet worden vergeten.

De organisatie hoopt op 1 januari met 800 deelnemers klokslag 12 goed gemutst – met dank aan UNOX - op de 1e-Slag richting de vloedlijn te rennen. Uiteraard staat de erwtensoep van dezelfde producent dan al te pruttelen in paviljoen Badlust. Vooral de laatste jaren komt men niet alleen meer voor 'de duik' richting het strand, maar is het evenement ook getransformeerd tot een soort algemene nieuwjaarsreceptie. Het is de eerste dag van het nieuwe jaar goed en gezellig toeven aan dit stukje Voornse kust en inmiddels overschrijdt het aantal bezoekers c.q. toeschouwers het aantal deelnemers al ruimschoots.

Ben je één van die bezoekers en denk je op het laatste moment; 'waarom niet ?' Geen probleem. Al ben je inschrijver 801, na betaling van 3 euro mag ook jij het ruime sop kiezen. Maak dus van de nieuwjaarduik in Rockanje het eerste goede voornemen en meld je aan via info@rockanjeclassic.nl of schrijf ter plaatse in op dat schitterende Quality-Coast / Blauwe Vlag strand bij strandpaviljoen Badlust aan de 1e-Slag / Swinsedreef 24. Parkeren is gratis en verkeersregelaars zorgen er voor dat de auto zo dicht mogelijk bij de duinovergang kan worden neergezet.

Comité Rockanje 800-jaar en de Stichting Historische Motorraces Rockanje organiseren al veel, maar initiatieven zijn uiteraard altijd van harte welkom. Al een evenement gepland in de badplaats (?), of een evenement koppelen aan dit 800-jaarsthema (?); neem dan contact op met Cor Sommeling. Zijn emailadres is: 800jaarrockanje@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant