Afbeelding

DeltaPORT Donatiefonds helpt met donaties

Actueel 213 keer gelezen

Regio - Het DeltaPORT Donatiefonds heeft recent opnieuw tal van regionale organisaties financieel ondersteund. Donaties zijn toegekend aan onder meer Circus Rotjeknor, het Maritiem Museum en de historische vereniging Westelijke Voorne.

De donatie aan Circus Rotjeknor is bedoeld om de aanschaf van diverse materialen mogelijk te maken. Dit Rotterdamse circus is deze zomer voor de tweede keer in korte tijd verhuisd en heeft samen met de circusopleiding van Codarts en het dansgezelschap Conny Janssen Danst onderdak gevonden gebouw Fenix 1 in Katendrecht. De nieuw aan te schaffen materialen sluiten aan bij de professionalisering van Circus Rotjeknor.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse havenen industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het Maritiem Museum in Rotterdam krijgt van het DeltaPORT Donatiefonds financiële steun voor de Stadsgraanzuiger 19. Dit is de enige nog werkende door stoom aangedreven graanzuiger ter wereld en geldt als een topstuk in de collectie van het museum. Met het geld van het fonds wil het museum de graanzuiger beter bereikbaar en toegankelijk maken voor een groter publiek en ook het verhaal van de graanzuiger beter presenteren.

De historische vereniging Westelijk Voorne krijgt een donatie als bijdrage voor de vervanging van buitenmeubilair bij museum De Duinhuisjes in Rockanje. Het DeltaPORT Donatiefonds heeft ook bijdragen toegekend aan het project 'Tribute to John Coltrane', een concertreeks met werk van vooral jazzlegende John Coltrane, de stichting Winterlicht voor het lichtjesfestival in Schiedam, de stichting Timon Perspectiefhuis in Vlaardingen, de mobiele smederij van de Rotterdamse stichting IJzerhart en voor het muziekfestival op het Eiland IJsselmonde.

Lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben recent bijdragen toegekend aan onder meer Kernplatform Geervliet voor de aanschaf van een buurt-AED, Speelstad Brielle voor een waterglijbaan, theaterwerkplaats Ouwe Rotterdam in Charlois, stichting Kroeldekens in Vreewijk, tennisvereniging Laatjes Kaai in Pernis voor LED-verlichting en de stichting Heeren van Heenvliet voor de bevrijdingsoptocht in 2020.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant