Afbeelding

Haïti 10 jaar na de aardbeving; 12-01-2010

Algemeen 318 keer gelezen

Westvoorne/Haïti - Door een aardbeving op dinsdag 12 januari 2010 werd Haïti zwaar getroffen en verloren bijna 300.000 mensen het leven. Ruim een miljoen mensen werden dakloos. De schade was niet te overzien.

Vrienden van Haïti Nederland (toen nog Westvoorne) is gelijk actie gaan ondernemen. Door tenten te sturen en te gaan helpen aan de opbouw van een school, zodat de kinderen die er waren weer naar school konden gaan en een maaltijd per dag kregen.

In 2019 werd het zeer onrustig in Haïti de bevolking vindt dat de overheid te weinig voor hen doet. Ze gaan massaal de straat op met alle gevolgen van dien. Dit is geen reden om de mensen in Haïti in de steek te laten. Vrienden van Haïti Nederland blijft doorgaan met helpen waar dat kan, kleinschalig en met succes. Het kippenproject heeft dit najaar laten zien dat het na de eerste investering zelfstandig verder kan. Met jullie steun is de eerste waterput geslagen en bijna klaar. Ook het tuinbouwproject verloopt succesvol. Het is nu belangrijk dat er een omheining komt om alles te beschermen tegen loslopend vee. We zijn bezig met om een landbouwschooltje op te zetten om de bewoners in de omgeving van ons project te scholen, om ze zodoende verder te helpen zelf in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Alle steun is daarbij welkom. Met een klein bedrag van 5 euro kopen wij tuingereedschap, voor 2.50 euro een kip en zaden voor de volgende oogst. Leuk om hier een familieproject van te maken. Laten wij nu 10 jaar na de aardbeving met elkaar deze Haïtianen die kans geven. Ze zijn gemotiveerd en met onze steun en die van de Wilde Ganzen komen zij er beslist.

Voor informatie: www.vriendenvanhaitinederland.nl reknr: NL89RABO0105 1897 15

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant