Afbeelding

Gemeente wil tennisclub TVO financieel tegemoetkomen

Algemeen 418 keer gelezen

Oostvoorne – Tennisvereniging Oostvoorne (TVO) wil twee padelbanen aanleggen. De gemeente Westvoorne wil een bijdrage doen van 50.000 euro. Maar eerst moeten de beleidsregels voor een speciale subsidiepot worden aangepast.

Voor de buitensportverenigingen is een totaalbedrag beschikbaar van 3 miljoen euro. Daaruit worden de accommodaties van de voetbalverenigingen en hockeyclub vernieuwd. De gemeenteraad wil dat de tennis, die om een bijdrage heeft gevraagd, hier ook een beroep op kan doen. De subsidiepot is niet onuitputtelijk. 'Op is op,' zegt wethouder Jorriena de Jongh (GBW).

Volgens de algemene subsidieverordening heeft de tennisclub nu 'slechts' recht op 20.000 euro. Daarbovenop kan een renteloze lening worden verstrekt van 30.000 euro. De raad wil de club 50.000 euro geven. De aanleg kost zo'n 115.000 euro. TVO heeft 65.000 euro al rond en dus resteert nog een bedrag van 50.000 euro. De banen moeten komend voorjaar worden aangelegd, omdat anders de Rijkssubsidie van 23.000 vervalt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant