Afbeelding
Foto: Kees van der Veer

Bachconcert op blokfluit en orgel in de Dorpskerk

Actueel 613 keer gelezen

Oostvoorne - Op 25 januari hopen Sander van den Houten (orgel) en Elly Bakker (blokfluit ) een concert te geven met werken van Joh. Seb. Bach. Elly Bakker studeerde hoofdvak blokfluit aan het Rotterdams Conservatorium en is al 30 jaar verbonden aan de Dorpskerk als cantor. Sander van den Houten studeerde vele jaren later ook af aan het Rotterdams Conservatorium als organist/ kerkmusicus.

Er ontstond een muzikale band doordat Sander ruim 10 jaar de cantorij van de Protestantse Gemeente Oostvoorne begeleid heeft. Inmiddels is hij organist in Kampen en speelt hij in de Bovenkerk, Burgwalkerk en Broederkerk. Tevens is hij organist in de Lutherse kerk in Den Haag, waar één van de mooiste orgels van Nederland staat. Hij speelt veel in binnen- en buitenland. En begeleidt ook vele koren en koorprojecten.

Elly Bakker is verbonden aan Muziekgebouw Goeree-Overflakkee en geeft les op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Ze dirigeert verschillende blokfluitensembles en ook een orkestje. Samen treden ze nog steeds op op verschillende plekken in Nederland

Op het programma staan:

- solowerken voor orgel, waaronder de bekende Toccata en Fuga in d kl, en Partita in c kl. Deze partita is gebaseerd op de choraal 'O Gott, du frommer Gott'.

- werken voor blokfluit en orgel o.a. de sonate voor blokfluit en obligaat klavecimbel/orgel in a kl en een bewerking van triosonate nr 4 in d kl, die oorspronkelijk voor orgel solo is. Er worden verschillende blokfluiten bespeeld.

Ook wordt een bewerking van de zeer bekende werkjes, die Bach voor zijn tweede vrouw Anna Magdalena schreef, gespeeld. Een aantal van deze stukjes zijn te horen vanuit de paddenstoeltjes in de Efteling.

Kerk en orgel lenen zich uitstekend voor dit repertoire.

Het concert begint om 16.00. Er is een collecte na én een drankje!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant