De tweede seizoenshelft staat voor Vierpolders in het teken van ontsnappen aan degradatie. (Foto: Vincent de Koning).
De tweede seizoenshelft staat voor Vierpolders in het teken van ontsnappen aan degradatie. (Foto: Vincent de Koning).

Seizoen hervat: achtervolgen, consolideren, ontsnappen

Algemeen 256 keer gelezen

Brielle/Westvoorne - Komend weekeinde worden de competities in het amateurvoetbal hervat. Brielle en Vierpolders beginnen met uitwedstrijden, OVV hervat met een thuiswedstrijd.

Brielle gaat zaterdag op bezoek bij Voorschoten '97 en moet winnen om de status van belangrijkste achtervolger van SV Poortugaal vast te houden. OVV sloot de eerste seizoenshelft, mede door een enorme blessuregolf, af met een plek in de middenmoot van de derde klasse D. Met 18 punten uit 12 duels is het voor de ploeg van trainer Rob Vuik, voorlopig eerder zaak om de ploegen onder zich in de gaten te houden, dan dat er naar boven kan worden gekeken. OVV hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen DVO '32.

Winnen
Vierpolders moet in de tweede seizoenshelft driepunters binnen gaan halen om aan degradatie te ontsnappen. Acht punten scheiden de ploeg van trainer Paul Bestebreur van de 'veilige streep' in 3D. Een succesvolle ontsnapping zou miraculeus zijn. Winst komende zaterdag bij subtopper Zuidland daarentegen weer een bonus. De week erop, thuis tegen SC Botlek, is winnen een absolute must, als Vierpolders niet al na 14 duels in een hopeloze situatie terecht wil komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant