Afbeelding

Het stijgend leerlingenaantal speelt mee in schooldiscussie

Algemeen 336 keer gelezen

Oostvoorne – Het leerlingenaantal in Oostvoorne stijgt de komende jaren. Dit jaar zijn er 751 kinderen die hier naar school gaan en in 2040 loopt dit aantal op tot 798. De leerlingenprognoses spelen mee in het voorlopig standpunt om niet voor één groot schoolgebouw in Oostvoorne te kiezen, maar te (her)ontwikkelen op meerdere locaties.

Van de drie basisscholen heeft De Nieuwe Weg in 2020 222 leerlingen, De Bosrand 142, Het Overbos 251 en Gelinckschool voor het speciaal onderwijs 136. Over twintig jaar zijn dat naar verwachting bijna 800 schoolgaande kinderen (inclusief 147 van de Gelinckschool).

Over vijf jaar zou volgens de verwachtingen in Oostvoorne een school nodig zijn, zonder de kinderen van de Gelinckschool, voor bijna 650 leerlingen. Dit is aanzienlijk meer dan het aantal van bijna 360 kinderen dat nu in de (al krappe) De Zeewinde in Rockanje les krijgt. 'Bij een eventuele centralisatie van onderwijsvoorzieningen wordt één gebouw mogelijk te massaal', stelt het dagelijks bestuur van Westvoorne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant