Afbeelding

VU-Westvoorne Filmhuis:COLD WAR

Actueel 184 keer gelezen

Oostvoorne - De Poolse regisseur Pawel Pawlikowski vertelt in deze met prijzen en lof overladen film een bitterzoet liefdesverhaal, waarin liefde aanvoelt als een koude oorlog. Het is kort na de Tweede Wereldoorlog en het 'Ijzeren gordijn' vormt de grens tussen Oost- en West-Europa.

Op het Poolse platteland ontmoeten componist Wiktor en zangeres/danseres Zula elkaar en het is liefde op het eerste gezicht. We volgen deze twee geliefden over een periode van vijftien jaar. Wiktor vlucht naar het vrije Westen en wordt in Parijs jazzmusicus, maar hij betaalt een hoge prijs. Hij zit er als het ware opgesloten, hij kan niet terug. Zula maakt carrière in het Oostblok, waarin zij opgesloten is. Beiden kunnen elkaar niet vergeten.

Zo lijkt politiek machtiger dan liefde en is deze liefde gedoemd een onmogelijke liefde te zijn. Over twee mensen die niet met en niet zonder elkaar kunnen leven.

De film wordt vertoond in cultureel centrum De Man te Oostvoorne op donderdag 20 februari a.s. vanaf 20:15 uur. Voor leden zijn de kosten € 8,00 en niet-leden betalen € 10,00. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant