Afbeelding

Integrale bedrijvencontrole op bedrijventerrein de Moolhoek

Actueel 385 keer gelezen

Rockanje - Maandag 10 februari vond er een onaangekondigde controle plaats op het bedrijventerrein de Moolhoek in Rockanje. Het ging om een gezamenlijke controle van de gemeente Westvoorne, politie, Stedin, DCMR, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum.

Inspecteurs bekeken verschillende aspecten zoals de naleving van milieu- en bouwvoorschriften, brandveiligheidsaspecten, het gebruik van elektriciteit, illegale bewoning en andere misstanden. Bij een aantal bedrijven zijn overtredingen geconstateerd. Inspecteurs constateerden ook dat bij sommige bedrijven de brandveiligheid verbeterd kon worden.

De integrale controle maakt deel uit van het Programma Ondermijning Voorne. De gemeenten Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis hebben binnen dit programma gezamenlijk afspraken gemaakt over de aanpak van ondermijnende criminaliteit. De eerste stap is te controleren of bestaande bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Door actief te controleren en mogelijke misstanden consequent aan te pakken dragen de gemeenten bij aan een veilig ondernemersklimaat. De controles zullen in de toekomst verder worden geïntensiveerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant