Afbeelding

OVV wint derby bij SC Botlek

Algemeen 727 keer gelezen

Oostvoorne/Spijkenisse - OVV bracht met een 1-2 zege de derby bij SC Botlek in Spijkenisse tot een goed einde. Rockanje naderde koploper OHVV door de winst op NTVV tot op twee verliespunten.

Mede omdat keeper Patrick de Zoete van SC Botlek in de slotfase van een derby vol matig voetbal, een hoog in het Spijkenisser zestienmetergebied ingebrachte bal liet glippen, kon OVV op het Spijkenisser sportpark De Brug de zege naar zich toe trekken. 'Pascal van Hulst stond op de goede plaats,' aldus OVV-trainer Rob Vuik. 'Hij scoorde de 1-2.'

In de eerste helft was Ferani van Vugt al succesvol geweest voor OVV, maar SC Botlek kwam na rust door een goal van Alex Mouvanzela langszij. Na een tweede gele kaart voor Nick Jansen, verdedigde SC Botlek lange tijd een gelijkspel, totdat het missertje van De Zoete in de slotfase, Pascal van hulst de kans gaf om toe te slaan: 1-2.

Fotografie: Peter de Jong