Afbeelding
Foto: MMV

Burgemeester De Jong onthult gerestaureerde graftrommel

Actueel 320 keer gelezen

Rockanje - Burgemeester Peter de Jong heeft de, inmiddels gerestaureerde, laatste graftrommel in Westvoorne (circa 80 jaar oud) afgelopen vrijdagmiddag onthuld in Stuifakkers. De werkgroep Maria Rust wilde deze graftrommel heel graag aan iedereen laten zien. De trommel was half vergaan, maar is intussen met financiële hulp van veel mensen en de Historische Vereniging Westelijk Voorne (HVWV) vakkundig gerestaureerd.

De werkgroep Maria Rust organiseerde vrijdagmiddag een informatiemiddag in Rockanje. Iedereen met vragen en informatie over familieleden die op Maria Rust begraven zijn, was van harte welkom. Maar uiteraard dus ook om de laatste graftrommel uit Oostvoorne te bewonderen. De graftrommel is vorig jaar gerestaureerd door Pieke van Doorn, van het Graftrommelatelier in Veenhuizen (Dr.).

Pieke van Doorn was voor deze middag speciaal uit Veenhuizen overgekomen om te vertellen over graftrommels: wat ze precies zijn en hoe het atelier de trommel op het graf van meester Tammeling heeft gerestaureerd. Haar verhaal ging over bijzondere kennis en een bijzonder ambacht. Zij liet met veel foto's zien wat dat inhoudt.

Het is belangrijk dat deze unieke graftrommel nu dankzij het graftrommelatelier behouden blijft en in de Oudheidkamer in Oostvoorne te zien zal zijn, want hij vertelt over de geschiedenis van het begraven op Voorne en over de geschiedenis van de inwoners van Oostvoorne.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant