Afbeelding

Acht vrijwilligers The Bridge geslaagd voor cursus

Actueel 261 keer gelezen

Oostvoorne - Twee dagen veel leren in een goede sfeer leverde een mooi resultaat op. Acht vrijwilligers van zeemanshuis The Bridge in Oostvoorne rondden afgelopen week met succes de Ship Welfare Visitor Course (SWVC) af.

De SWVC is een gecertificeerde cursus van de ISWAN die oorspronkelijk ontwikkeld werd in het Verenigd Koninkrijk en die de laatste 15 jaar wereldwijd is uitgerold. De cursus is speciaal bedoeld voor scheepsbezoekers, welzijnswerkers, pastores en vrijwilligers die betrokken zijn bij (zeemans)welzijnsorganisaties en zeemansmissies.

Voor ISC The Bridge betekende dit dat zowel de chauffeurs als hosts onder bezielende leiding van koopvaardij predikante Helene Perfors veel inzicht hebben gekregen in het leven van een zeevarende en ook hoe het er in een haven aan toegaat. De tweedaagse cursus gaf onder andere informatie over maritieme technologie, scheepstypen, de dagelijkse gang van zaken en 'issues' van zeevarenden (bijvoorbeeld culturele verschillen). De cursus geeft de nieuwbakken scheepsbezoekers ook een goed inzicht in protocol, persoonlijke veiligheid en beveiligingsonderwerpen op haventerreinen en schepen.

Voor zeemanshuis The Bridge is het belangrijk dat de vrijwilligers door deelname aan de cursus nieuwe instrumenten hebben gekregen om zeevarenden nog beter te faciliteren.

Op de bijgaande foto zes vrijwilligers van ISC The Bridge samen met koopvaardij predikante Helene Perfors.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant