Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Veertiende editie Het Groot Dictee Voorne-Putten-Rozenburg

Actueel 203 keer gelezen

Oostvoorne - Op zaterdag 21 maart organiseert Rotary Brielle in het Wapen van Marion alweer de 14e editie van het succesvolle Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg. De opbrengst van het Groot Dictee gaat dit jaar naar twee projecten.

Het eerste project is het Prinses Beatrix Fonds – Spinale Musculaire Atrofie (SMA). Spinale musculaire atrofie (SMA) is de verzamelnaam voor een bepaalde groep neuromusculaire aandoeningen. Dat zijn aandoeningen die leiden tot het niet of onvoldoende functioneren van spieren. De meeste neuromusculaire aandoeningen zijn, evenals SMA, betrekkelijk zeldzaam. De aandoeningen die SMA worden genoemd, hebben met elkaar gemeen dat er iets mis is met de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg die uitlopers hebben naar de spieren. Voor meer informatie: https://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/spierziekten/sma/

Het tweede project is Leerlingen Maerlant. Circa 30 leerlingen zullen op 22 mei voor twee weken afreizen naar Zuid-Afrika en daar verschillende lokale organisaties ondersteunen. Een groot aantal leerlingen en leraren schrijft mee en zamelen op die manier geld in voor een drietal lokale organisaties. Dit zijn: scholengemeenschap Human Dignity Centre (http://www.khayavolunteer.com/volunteer-projects/southafrica/259-human-dignity-centre), Iziwe Sports Centre (http://www.izizweprojects.co.za/) en Missionvale Care Centre (https://www.missionvale.co.za/). Alle drie de organisaties hebben behoefte aan verschillende middelen zoals kleding, sportmiddelen en ontwikkeltools voor kinderen. Voor meer informatie: https://www.brielsnieuwsland.nl/nieuws/actueel/105116/30-maerlant-leerlingennaar-zuid-afrika.

Het dictee zal dit jaar worden voorgelezen door Gregor Rensen, burgemeester van Brielle. De avond wordt wederom gepresenteerd door Suzanne Mulder, bekend van RTV Rijnmond. De hoofdprijs is dit jaar weer een retourovertocht met P&O Ferries voor 2 personen en personenauto van Europoort naar Hull. Uiteraard gaat het erom welke deelnemer of deelnemend team de meeste woorden goed geschreven heeft. Deelnemers laten zich sponsoren per goed geschreven woord of voor een vast bedrag. Maar uiteraard is iedere bijdrage welkom! Tijdens het corrigeren van de dictees wordt er een loterij gehouden waarbij veel prijzen zijn te winnen.

Kortom het belooft weer een topavond te worden! De avond begint om 18.45 uur. Inschrijven kan via: rotarybrielle@gmail.com Meer informatie en het inschrijfformulier vindt u (binnenkort) op de website: http://www.rotary.nl/briellevoorneputteneneuropoort/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant