Afbeelding

Deel 2 van cursus vogels leren kennen

Actueel 240 keer gelezen

Rockanje - De KNNV en IVN afdelingen op Voorne organiseren dit voorjaar een vogelcursus deel 2. Dit is een cursus voor mensen die al iets meer over vogels weten. Het is hiervoor niet noodzakelijk dat u deelgenomen heeft aan de beginnerscursus. Beide organisaties hebben hun handen ineengeslagen om tot een leuke, leerzame en educatieve cursus te komen. De cursus bestaat uit drie avonden in het bezoekerscentrum Tenellaplas te Rockanje en twee ochtendexcursies in de nabije omgeving.

Voorne is rijk aan vogels, dankzij de diversiteit aan landschappen, van polder, duingebied tot zee. In elk gebied zijn vogels te zien en te horen. Tijdens deze cursus gaan we in op de soorten die je met niet al te veel moeite zelf tegen kunt komen. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op groepen als (bos)zangvogels, water- en wadvogels, uilen en roofvogels. Ook gaan we dieper in op de achtergrond van het waarom deze soorten bij ons in de buurt leven.

Tijdens de avonden en ochtendexcursies ervaren we de verschillen in uiterlijke kenmerken maar ook het gedrag in hun biotoop en de zang. Al met al wordt dit een boeiende vogelcursus waarbij ook gebruik gemaakt wordt van de voorraad opgezette vogels in het bezoekerscentrum om een beter beeld te krijgen van snavelvormen, kleurverschillen, formaat en dergelijke.

De kosten zijn mede dankzij de steun van het Zuid-Hollands Landschap slechts € 35,- p.p. voor leden van de KNNV of het IVN. Niet-leden betalen € 42.50. Zij nodigen u van harte uit deel te nemen aan deze cursus. Geef u snel op want het aantal deelnemers is beperkt.

De cursus, die bestaat uit 5 bijeenkomsten, wordt op de volgende data gehouden: dinsdagavonden 7, 14 en 21 april (19:30 - 22:00 uur) en de zaterdagochtenden 11 en 18 april (07:00 - 10.00 uur). Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij: cursus.knnv.ivn@gmail.com

Ook worden er dit jaar nog een aantal andere cursussen gegeven over allerlei onderwerpen in de natuur, zoals planten, vlinders/libellen, zoogdieren en bomen/struiken. Voor meer informatie over deze cursussen verwijzen wij u naar de sites van de KNNV Afd. Voorne en het IVN VPR.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant