Afbeelding
MdN

Lezing door de heer Leen Hordijk

Actueel 375 keer gelezen

Rockanje - Deze lezing vindt plaats na de Algemene Leden Vergadering op 11 maart in Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje en begint omstreeks 20.30 uur. Toegang voor leden is gratis, voor niet leden €5,00 p.p.

"Een ontdekkingstocht in een voortdurende staat van verwondering" is de titel van een documentaire die in 2017 werd gemaakt over de resultaten van de boringen Zuurland bij Brielle. Vanaf zijn jeugd verricht Leen Hordijk, tot aan zijn pensionering in 2016 streekarchivaris van Voorne-Putten en Rozenburg, grondboringen in de polder Zuurland bij Brielle met het doel inzicht te verkrijgen in de ontwikkeling van het leven van planten en dieren gedurende de laatste 2 miljoen jaar.

De boringen, die inmiddels mondiale bekendheid genieten, zijn verantwoordelijk voor de ontdekking van onbekende diersoorten. Feiten en onzin over klimaatverandering, zeespiegelrijzing, evolutie en het uitsterven van planten en dieren komen ter sprake. De documentaire van rond 20 minuten wordt voorafgegaan door een korte inleiding. Na vertoning van de film is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant