Afbeelding

Stap dichterbij oplossing lerarentekort door loopbaanevent

Actueel 217 keer gelezen

Spijkenisse - Op woensdag 4 maart organiseerde de gezamenlijke talentenpool van de zes schoolbesturen op Voorne-Putten en Rozenburg, de VPR Pool, in basisschool De Branding in Spijkenisse een loopbaanevent voor iedereen die een baan in het basisonderwijs ambieert.

Wethouder Onderwijs Wouter Struijk van de Gemeente Nissewaard opende het event en benadrukte de belangrijke rol die leerkrachten in het basisonderwijs vervullen.

Zij-instromers en pabo-gediplomeerden

Het was een relatief kleine opkomst afgelopen woensdag in De Branding. De deelnemers waren vooral zij-instromers en pabo-gediplomeerden die in de regio zijn komen wonen of gaan wonen. Desalniettemin was Peter Bolland, de organisator van het loopbaanevenement en kwartiermaker VPR Pool, erg tevreden met de opkomst. 'Beter een kleiner aantal geschikte kandidaten, dan een zaal vol deelnemers die we moeten teleurstellen, omdat ze niet aan de criteria voldoen.' Het leraarschap is namelijk niet zomaar voor iedereen weggelegd. Het vraagt geduld, creativiteit, leiderschap en een grote algemene kennis. Je moet contact kunnen maken met kinderen, hen in actie en beweging kunnen krijgen en over organisatorische vaardigheden beschikken en goed kunnen samenwerken.

Docenten spelen belangrijke rol in leven kinderen regio

Wethouder Struijk, o.a. verantwoordelijk voor de portefeuilles Jeugd en Onderwijs in de gemeente Nissewaard, benadrukte nogmaals de belangrijke rol die docenten spelen in het begeleiden van kinderen in de regio. 'Het is in het belang van het kind dat gemeente en onderwijs goed samenwerken en leren van elkaars expertise', aldus Struijk.

Ook landelijke campagne tegen lerarentekort gestart

Naast een samenwerking van de zes schoolbesturen op het eiland Voorne-Putten en Rozenburg om het toekomstige lerarentekort op te vangen, is onlangs ook een landelijke campagne gestart die hetzelfde doel nastreeft: Werken in het Onderwijs. De baan van het leven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant