Afbeelding
Foto: Pixabay

Kabinet neemt drastische maatregelen vanwege coronavirus

Actueel 259 keer gelezen

Tijdens een persconferentie zijn vanmiddag de ingrijpende maatregelen bekend gemaakt die het kabinet na een spoedoverleg heeft genomen om verdere verspreiding van het gevreesde coronavirus te beperken.

Mensen met symptomen van neusverkoudheid, hoesten en koorts moeten thuisblijven. Alle evenementen met meer dan 100 mensen worden afgelast. Ook musea en concertzalen gaan voorlopig dicht. Scholen voor basisonderwijs, middelbaar onderwijs en mbo blijven wel open. Reden is dat deze groep niet de hoogste risico's kent en omdat veel ouders dan ook thuis moeten blijven. Daaronder zitten dus ook mensen die in de zorgsector en verpleging werken en die zijn nu juist hard nodig.

Mensen mogen nog wel de deur uit, maar worden verzocht grote groepen te vermijden. Kwetsbare mensen, zoals ouderen en zieken, worden aangeraden het openbaar vervoer te vermijden. Indien mogelijk worden mensen verzocht zo veel mogelijk vanuit huis te werken en werktijden zoveel mogelijk te verspreiden. Alle maatregelen gelden tot het einde van deze maand. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant