Afbeelding
Foto: M. de Haas

Spijkenisse Medisch Centrum past afspraken voor geplande zorg waar mogelijk aan

Actueel 239 keer gelezen

Spijkenisse Medisch Centrum gaat afspraken vanaf vandaag zoveel mogelijk beperken. Afspraken zullen – waar mogelijk – worden omgezet in telefonische consulten of worden uitgesteld. Als het niet noodzakelijk is, hoeft u op dit moment niet naar het ziekenhuis te komen.

Het wijzigen van een afspraak gebeurt uiteraard alleen als dat medisch verantwoord is. De behandelend arts beoordeelt of de afspraak op de polikliniek noodzakelijk is. Noodzakelijke afspraken zijn bijvoorbeeld spoedzorg, behandelingen van patiënten met kanker of patiënten waarbij een verdenking is van kanker of een andere levensbedreigende ziekte.

Het wijzigen en uitstellen van afspraken in het ziekenhuis gebeurt om contacten te beperken, medewerkers beschikbaar te houden voor de zorg voor ernstig zieke patiënten en om het ziekenhuis voor te bereiden op de mogelijk toenemende zorgvraag.

Uw behandelend arts beoordeelt of een afspraak uitgesteld wordt of omgezet kan worden in een telefonisch consult.

Als uw afspraak wordt uitgesteld wordt u hierover gebeld of ontvangt u, als de afspraak wat verder in de toekomst is, een brief.

Als uw afspraak omgezet wordt in een telefonisch consult wordt u hierover gebeld of ontvangt u, als de afspraak wat verder in de toekomst is, een brief.

Als er iets aan uw afspraak of onderzoek verandert, wordt u daarover gebeld of ontvangt u, als de afspraak wat verder in de toekomst is, een brief.

Als u niet wordt gebeld en geen brief ontvangt, gaat uw afspraak op het afgesproken tijdstip gewoon door.

Spijkenisse Medisch Centrum zet alles in het werk om goede zorg te blijven leveren en vraagt u daarbij te helpen door ons alleen te bellen als het dringend is.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant