Burgemeester Peter de Jong
Burgemeester Peter de Jong

Burgemeester De Jong: "Alleen samen komen we erdoor!"

Algemeen 1.311 keer gelezen

De afgelopen week zijn ingrijpende maatregelen genomen in de aanpak tegen de verspreiding van het coronavirus. Er is een situatie ontstaan die nog nooit eerder plaats heeft gevonden.

Burgemeester De Jong: "Dit virus heeft grote gevolgen voor onze samenleving. Thuissituaties veranderen, kinderen gaan niet naar school en mensen werken thuis. Ondernemers in de horeca en sportbranche hebben hun bedrijven moeten sluiten. Zelfs verzorgingshuizen zijn gesloten. Dit weekend riepen we bezoekers op vooral niet naar onze stranden en campings te komen, terwijl zij normaal gesproken zó welkom zijn. De coronacrisis raakt ons echt allemaal.

Basismaatregelen
Daarom is het belangrijk dat we ons houden aan de maatregelen die landelijk zijn afgekondigd: hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, vermijd fysiek contact, was vaak uw handen en houd 1,5 meter afstand van elkaar! Ga alleen de deur uit voor het hoogst noodzakelijke, doe dit liefst alleen, vermijd groepen van 3 of meer. Als we dit allemaal doen, gaan we samen verdere verspreiding van het virus tegen.

Bezoek aan strand en duinen
Vooral fysiek 1,5 meter afstand houden is voor veel mensen een lastige. Het lekkere weer van afgelopen weekend zorgde ervoor dat mensen eropuit trokken naar onze natuurgebieden en stranden. Daardoor werd het 1,5 meter afstand houden tot elkaar bijna onmogelijk. Daarom hebben we als gemeente een dringende oproep gedaan aan bezoekers om niet naar onze stranden te komen, en hebben we de parkeerplaatsen bij de stranden gesloten t/m 6 april. Voor onze inwoners geldt dat zij best hun hond uit mogen laten of even een frisse neus mogen halen. Maar houd met elkaar echt die 1,5 afstand! Het is zo belangrijk, ik kan het niet genoeg benadrukken. Alleen zo kunnen we de meer kwetsbare mensen in onze omgeving beschermen.

Mooie initiatieven
Tegelijkertijd zie ik ook hele mooie dingen ontstaan. Ouderen en andere mensen met een verhoogd risico om ziek te worden, moeten binnen blijven. Niet iedereen heeft mensen in de eigen omgeving om op terug te vallen. In Westvoorne zie ik veel initiatieven om deze mensen te helpen. Bijvoorbeeld voetbalvereniging OVV die mensen uit de Leemgaarde wil helpen met van alles. Of op www.fijnjetezien.nl mensen die aanbieden voor anderen boodschappen te doen of even de hond uit te laten. Als burgemeester word ik daar natuurlijk heel blij van! Het geeft mij het vertrouwen dat we met elkaar deze moeilijke tijd doorkomen.

Alleen samen komen we erdoor!"

De parkeerplaatsen bij de stranden zijn afgesloten tot en met 6 april
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant