Afbeelding

Stichting PUSH – het coronavirus en nu?

Actueel 215 keer gelezen

Brielle/Westvoorne - In deze tijd van de coronacrisis zit het normale leven op slot. Winkels die sluiten, sportverenigingen die dicht zijn, scholen zijn dicht en ga zo maar door. Wat kun je nog wel doen? Op de website van stichting PUSH vindt u een uitgebreid overzicht met verschillende beweegactiviteiten, maar ook kun je hulp bieden of vragen via fijn je zien.

Nu een groot deel van Nederland (t)huiswerkt, waarschuwen wetenschappers voor te weinig beweging. "Door stilzitten verslechtert je weerstand en dat is precies wat je nu niet wil. Het is heel belangrijk voor je immuunsysteem om actief te blijven", aldus hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Stichting PUSH kan dit alleen maar toejuichen en het belang van lichaamsbeweging benadrukken. Neem het 'thuis zitten' niet te letterlijk en schrap jouw sportactiviteiten niet uit je routine, dit heeft binnen enkele dagen al impact op je conditie.

Op de website staat een overzicht van verschillend aanbod; beweegtips voor verschillende doelgroepen, aanbieders met leuke (online) workshops, maar er staat meer op deze website. U kunt zien waar u anderen en helpende hand kunt bieden. Denk hierbij aan hulp in zorg of huishouden via de fijn je zien pagina. Neem dus een kijkje op de website van stichting PUSH: www.stichting-push.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant