Afbeelding

Campings en vakantieparken sluiten ook voor vaste bezoekers

Actueel 3.981 keer gelezen

Vandaag heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond besloten alle campings en vakantieparken ook te sluiten voor houders van vaste standplaatsen. Alleen voor seizoenarbeiders, mensen die wegens persoonlijke omstandigheden geen ander verblijf hebben en zorgmedewerkers die in de regio werken, wordt een uitzondering gemaakt. Toeristen die nu op een camping of vakantiepark verblijven, hebben tot woensdag 1 april 16.00 uur om terug te keren naar huis.

Voor Westvoorne, waar 80% van de plekken op campings en vakantieparken vaste standplaatsen zijn, is dit een belangrijke aanscherping. Eerder deed burgemeester De Jong een dringende oproep aan campingeigenaren om maximaal 25% van de vaste standplaatsen in gebruik te nemen. Deze oproep is nu niet meer nodig, omdat de campings en vakantieparken vanaf woensdag 1 april dus ook voor de vaste standplaatsen gesloten zijn.

Vrijdag besloot de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond al om alle campings, vakantieparken en jachthavens in de regio te sluiten. Toen werd nog een uitzondering gemaakt voor vaste standplaatsen, hotels en seizoenarbeiders. Vandaag ondertekende de voorzitter van de Veiligheidsregio Ahmed Aboutaleb een nieuwe noodverordening waarmee het verbod ook geldt voor vaste standplaatsen.

Burgemeester De Jong: "Met pijn in het hart is dit besluit genomen. Maar de huidige situatie met het coronavirus vraagt om extra beperkende maatregelen. De druk op de zorg, maar ook onze supermarkten zou door een grote toestroom van toeristen te hoog worden. Het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven, om verspreiding van het virus tegen te gaan. Na deze coronacrisis is iedereen weer van harte welkom in ons prachtige gebied."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant