Geef uw tuin kleur met potrozen van de lokale kweker.
Geef uw tuin kleur met potrozen van de lokale kweker. Foto: Madeleine de Haas

Plantenkwekers organiseren 'Gas langs de kas'

Algemeen 747 keer gelezen

Komend week zou 'Kom in de kas' plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis gaat het evenement niet door. Een viertal plantenkwekers organiseert in plaats daarvan nu 'Gas langs de kas'. Tijdens 'Gas langs de kas' kunt u op 3 en 4 april van 10.00 tot 16.00 uur bij de deelnemende bedrijven planten kopen vanuit uw auto!

Vanuit de auto kiest u gemakkelijk de gewenste producten en de kwekers zetten ze voor u in de kofferbak! Veilig volgens de normen van het RIVM. U kunt contactloos met pin of met gepast contant geld betalen.

De deelnemende bedrijven zijn:
De Groene Tint - Anthuriums, Konneweg 8, 3234KG Tinte
Leo van der Harg B.V. – Potrozen, Vlaardingerhilseweg 6, 3237 LX Vierpolders
Island Plant – Hortensia's en Petunia's, Achterdijk 40a, 3237 LA Vierpolders
Kwekerij Roest – Akelei, Armeria, Gips, Campanula, Achterdijk 23, 3237 LA Vierpolders

'Normaal gesproken verkopen we niet aan particulieren', legt Leo van der Harg uit. 'Echter door de coronamaatregelen is onze afzet weggevallen.' Bij Leo verlaten normaal gesproken 100.000 planten per week de kas, 95% is bestemd voor de export. Nu deze afzetmarkt er niet meer is, moeten de planten vernietigd worden. Met 'Gas langs de kas' hopen hij en zijn collega plantenkwekers een groot aantal planten van vernietiging te redden en zo uiteraard ook nog wat inkomsten binnen te krijgen. Liefhebbers van potrozen die vrijdag en zaterdag niet in de gelegenheid zijn om langs te rijden, hebben nog een alternatief. De potrozen zijn ook te koop bij EQ-rent in Spijkenisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant