Ook de evenementen die traditioneel in augustus en september op de seizoenkalender van Westvoorne prijken, staan nu door het Corona virus op losse schroeven.
Ook de evenementen die traditioneel in augustus en september op de seizoenkalender van Westvoorne prijken, staan nu door het Corona virus op losse schroeven.

Corona: ook evenementen in de (na)zomer op losse schroeven...

Algemeen 647 keer gelezen

Westvoorne –Augustus en september de laatste maanden van de zomer lijken nog ver weg als de lente nog maar nauwelijks begonnen is, maar ook de evenementen die in de (na)zomer plaatsvinden staan op losse schroeven.

De coronacrisis heeft het hele land plat gelegd en de grote brandende vraag is: voor hoe lang?

Verlengd
De meeste maatregelen die de overheid heeft genomen om de verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan, zijn voorlopig van kracht tot maandag 6 april. Dan wordt de situatie heroverwogen en wordt er besloten of de huidige periode wordt verlengd.

Seizoenkalender
Op grond van de huidige situatie ligt het in de lijn van de verwachting dat dat gaat gebeuren en dan komen na de afgelasting van de evenementen in de maanden april, mei, juni en juli, ook de evenementen die doorgaans in augustus en september op de seizoenkalender staan in beeld.

Lampionoptocht
Groots waren de plannen rondom de lampionoptocht van Oostvoorne, die dit jaar in september voor de honderdste keer doorgang zou moeten vinden. In plaats van één dag had de organisatie dit keer maar liefst drie dagen in gedachten rondom de honderdste optocht. Een versierde tuinenroute op vrijdag 5 september, de optocht zelf op zaterdag 6 september en de prijsuitreiking en een foto-expositie van een eeuw lampionoptocht in Oostvoorne op zondag 7 september.

Tijd
Maar of dat veelbelovende programma ook doorgang gaat vinden is nog maar zeer de vraag. Bouwen aan een mooie inzending kost tijd en veel deelnemers beginnen vaak al in deze periode met de voorbereidingen. En werken om een expositie in te richten waarover nog zoveel onzekerheid bestaat of hij wel doorgaat, is ook niet echt motiverend.

Wielerronde
Ook rondom de profwielerronde van Oostvoorne die dit jaar voor de veertigste keer op de agenda staat, bestaan grote vraagtekens. De ronde is afhankelijk van de bijdragen van sponsoren. Bijdragen die juist in de maanden maart, april en mei worden toegezegd. Maar in een tijd waarin veel ondernemers en bedrijven alle zeilen bij moeten zetten om nog iets van hun omzet te kunnen realiseren, staat sponsoren absoluut helemaal onderaan het prioriteitenlijstje. De wielerronde van Oostvoorne presenteert traditiegetrouw altijd renners die in de Tour de France hebben gereden. En of de Tour in juli doorgaat staat ook ter discussie. Het is zo ongeveer het enige sportevenement in de komende zomer dat nog niet is afgeblazen, maar of dat zo blijft is nog maar zeer de vraag. De organisaties van de (na)zomerevenementen wachten met spanning de ontwikkelingen af, met name de besluiten van de overheid voor de periode na 6 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant