Afbeelding

Nul verkeersslachtoffers met Pasen?

Actueel 227 keer gelezen

Het is al vele jaren zo dat het Paasweekend zorgt voor een toename in het aantal verkeersslachtoffers. Laten we er dit jaar met z'n allen voor zorgen dat er dit weekend sprake is van nul verkeersslachtoffers. Veilig Verkeer Nederland hoopt van harte dat groepen motorrijders en groepen toerfietsers hun verantwoordelijkheid nemen en vooral genieten van hun eigen omgeving heel dichtbij. Thuis dus!

Het is van ongelofelijk groot belang dat we in deze crisis-tijd geen enkel risico aangaan met het oog op de grote schaarste aan ziekenhuisbedden en overbelast ziekenhuis personeel. Daarom onze dringende oproep om vooral thuis te genieten van het Paasweekend en te streven naar nul verkeersslachtoffers.

Blijf thuis om corona verspreiding en definitieve wegafsluitingen te beperken!

Als het zonnetje schijnt stappen we graag op de fiets of op de motor. In verband met de corona-crisis is dat nu helaas geen goed idee. Omdat het vorig weekend te druk werd op sommige routes worden dit paasweekend enkele wegen afgesloten voor bijvoorbeeld groepen motorrijders en wielrenners. 

Het is verleidelijk: even naar buiten tijdens het zonnige, lange paasweekend. Zeker als fanatieke motorrijder of wielrenner zijn de tochtjes moeilijk te weerstaan. Toch adviseren we iedereen zoveel mogelijk thuis te blijven. Wil je er even uit? Houd dan rekening met onderstaande tips. Zo beperken we samen de kans op verspreiding van het corona-virus én definitieve wegafsluitingen.

Houd voldoende afstand

Hoewel het wordt afgeraden, is het niet verboden op de fiets of op de motor te stappen. Er waren afgelopen weekend dan ook veel wielrenners en motorrijders op pad. Doordat zij soms in groepen reden en pauzeerden konden andere weggebruikers - zoals wandelaars - niet altijd anderhalve meter afstand bewaren. Ga daarom het liefst individueel onderweg en zorg ervoor dat iedereen voldoende ruimte krijgt. Bijvoorbeeld door te pauzeren op rustige plekken en drukke routes te vermijden. Als motorrijder kun je verder nog tanken bij een onbemande pomp.

Verlaag de kans op ongevallen

Nu het zorgpersoneel zo druk is met hun strijd tegen het corona-virus kunnen ze geen verkeersongevallen gebruiken. Moet je toch onderweg? Voorkom ongelukken door je aan de verkeersregels te houden en elkaar de ruimte te geven. Als motorrijder kun je er nog rekening mee houden in lage toeren te rijden en geen overbodig geluid te maken.

Over VVN

Veilig Verkeer Nederland is dé verkeersveiligheidsorganisatie van Nederland. Maatschappelijk betrokken en weet wat er leeft op straat. Hun missie: iedereen veilig over straat. Veilig Verkeer Nederland activeert en faciliteert zoveel mogelijk mensen en organisaties om daar een bijdrage aan te leveren. Meedoen is makkelijk!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant