Afbeelding

Geen windturbines en zonnepanelen

Actueel 362 keer gelezen

Westvoorne - Volgens het concept Regionale Energiestrategieën zet de provincie Zuid-Holland met name in op windturbines en zonnepanelen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat sluit voor de plaatsing hiervan Natura 2000 gebieden niet meer op voorhand uit.

Er is een verzoek gedaan aan kustgemeenten om een standpunt in te nemen inzake de plaatsing van windturbines. Dit is voor de VVD Westvoorne de reden geweest om een motie in te dienen tegen het plaatsen van windturbines en zonnepanelen in Natura 2000 gebieden, waaronder de Nederlandse duingebieden. En deze motie te delen met alle gemeenteraden van de Nederlandse kustgemeenten, de provincie Zuid-Holland, de Minister van Economische Zaken en Klimaat en de 1e en 2e Kamer.

VVD Fractievoorzitter Marco Mentink geeft aan dat de Westvoornse Natura 2000 gebieden uitgesloten moeten worden van windturbines en zonnepanelen voor nu en in de toekomst. 'Natuurlijk moeten we meedenken aan mogelijkheden voor de energietransitie. Echter, het behoud van onze prachtige natuur moet voor de toekomst gewaarborgd blijven.'

Tijdens de Raadsvergadering afgelopen week is deze VVD motie met steun van GBW, IBW en de PvdA aangenomen. Mentink betreurt dat de fracties van PW, CDA en D'66 het besluit uit willen stellen.'Het is fijn dat het besluit juist nu genomen is en doorgezet wordt naar de hogere bestuursorganen', aldus Mentink.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant