Afbeelding
MdN
Koop Lokaal

Huyskweker Vers van Voorne: zomerbloeiers uit eigen kas

Actueel 996 keer gelezen

Tinte - Het tuinbouwbedrijf van Jan Varekamp bestaat al sinds 2003. In 2017 gooide hij het roer om en maakte een nieuwe start met zijn bedrijf Vers Van Voorne. In 2019 kwamen daar de zomerbloeiers uit eigen kas bij onder de naam Huyskweker.

'Vanaf 2003 teelden we hier onder de naam Jabova verschillende producten, waaronder andijvie en snijbonen', vertelt Jan. 'Toen daar geen vraag meer naar was, ben ik omgeschakeld naar aubergines. Maar dat werd op een gegeven moment ook steeds minder. Toen besefte ik, dat ik het anders aan moest gaan pakken om weer wat te kunnen verdienen. Ik ben in 2008 gestopt met telen en heb het toen een tijdje verhuurd. In 2017 zijn we uiteindelijk van start gegaan met Vers Van Voorne, een tuinbouwbedrijf dat veel verder gaat dan een traditioneel tuinbouwbedrijf en alles teelt voor de particuliere verkoop.'

Perkplanten
Mensen zitten graag buiten om te genieten van het goede weer. Een mooie tuin is dan heel belangrijk. Bloeiende perkplanten mogen hierin natuurlijk niet ontbreken. Perkplanten zijn eenjarige planten met verleidelijke kleuren die lang bloeien en niet duur zijn. Dat maakt ze heel populair. Huyskweker Vers Van Voorne heeft prachtige eenjarigen te koop, in alle soorten en maten. 'Kweken is een vak apart, dat hebben onze klanten inmiddels wel ontdekt', vertelt Jan Varekamp. 'Wij vinden het erg leuk als mensen tevreden zijn met hun aankoop en leggen de lat voor onszelf hierbij steeds hoger. We maken van onze klanten echte liefhebbers die er een sport van maken om de bloemenweelde van de buren te overtreffen met complete bloemenwolken.'

Prachtige zomerbloeiers
Vers Van Voorne is dit voorjaar weer gestart met de opkweek van prachtige zomerbloeiers volgens het Huyskwekers concept. De verkoop ervan is afgelopen maandag van start gegaan. Huyskwekers zijn gespecialiseerd in de teelt van zomerbloeiers zoals petunia's, geraniums, verbena's en scaveola's in hanging baskets of balkonbakken met waterreservoir. U koopt in het voorjaar deze unieke bloembakken met zomerbloeiers vol knoppen en uitkomende bloemen. Het assortiment wordt aangevuld met voeding, potgrond en steunmateriaal. Hierdoor hoef je dus echt geen groene vingers te hebben om werkelijk enorme wolken van bloemen in je tuin of op je balkon te hebben hangen. Met dit concept lukt dat namelijk bij iedereen!

Omruil- en opkweekservice
Uniek is de omruil- en opkweekservice. Potten worden dus omgeruild en hergebruikt. Tijdens het bloeiseizoen hoeft u alleen maar regelmatig water te geven en een schepje speciale mestvloeistof toe te voegen. Door het slimme waterreservoir nemen de planten zelf precies zoveel water op als ze nodig hebben voor hun weelderige bloei en hoeft u ze minder vaak water te geven. Wanneer u in het voorjaar klaar bent om de bak te wisselen, maakt u de bak leeg en goed schoon en levert u de lege binnenbak in bij de kwekerij en ontvangt een vers ingeplante binnenbak retour. Zo geniet u het hele jaar rond van de mooiste bloemen.

Grote diversiteit
Sinds de start van Vers Van Voorne wordt er sla en paksoi geteeld op water. Dit is later uitgebreid met de teelt van diversen soorten kruiden. Het telen op water is de laatste jaren overigens erg in opkomst. 'In de komende jaren wil ik echt een grote diversiteit aan producten gaan telen', vertelt Jan Varekamp. 'Van sla tot komkommer en van geranium tot orchidee om een zo breed mogelijk beeld van de tuinbouw te geven. In de Belevingstuin van Vers Van Voorne laten we zien hoe er geteeld wordt, waarom en hoe we dit doen in combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen. In onze winkel verkopen we onze eigen geteelde groenten en de winkel is tevens verkooppunt voor producten uit de regio aangevuld met een breed assortiment fruit en groenten. Wij zoeken daarbij naar de beste kwaliteit van zo dichtbij als kan en zo ver als nodig. Duurzaamheid staat bij ons ook hoog in het vaandel. Producten worden zo veel mogelijk zonder verpakkingsmateriaal aangeboden en het assortiment wisselt met de seizoenen.'

Richtlijnen RIVM
Wie nieuwsgierig is geworden naar dit unieke bedrijf, is van harte welkom om te komen kijken. Het bedrijf en de winkel zijn doordeweeks geopend van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Uiteraard worden ook hier de regels van het RIVM opgevolgd. Er is eenrichtingsverkeer ingesteld daar waar de paden wat smaller zijn en de 1,5 meter regel wordt ook gehanteerd. Handen ontsmetten kan bij de ingang en er kan met pin betaald worden. Kom zo mogelijk alleen of maximaal met zijn tweeën. Zo kan iedereen ook hier zo veilig mogelijk winkelen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant