Afbeelding
Koop Lokaal

Bike Sport Center Rockanje: voor 'alles dat op twee wielen rolt'

Actueel 1.062 keer gelezen

Rockanje – Zijn zilveren jubileum als 'fietsenmaker' had Steven Zoon alweer meer dan een jaar geleden en het is al weer het 16e jaar dat de geboren (aan de Achterstrypseweg) en getogen Rockanjenaar zijn Bike Center opende.

Steven Zoon maakte als marathonschaatser met een A-status jarenlang deel uit van de top van het Nederlandse lange afstand schaatsen en hij voltooide onder meer drie Elfstedentochten.

Maar behalve de sporter Steven Zoon is ook zijn zaak een begrip in Rockanje en ook ver daar buiten. 'Je kunt bij Bike Center Rockanje terecht voor aanschaf, onderhoud en reparatie van zo ongeveer alles wat op twee wielen rolt,' zegt Zoon. 'Mountainbikes, racefietsen, toerfietsen, e-bikes noem maar op. We repareren sowieso elke tweewieler of dat nou een fiets van een bekend merk is of niet. Verkopen doen we alleen erkende kwaliteitsmerken. En zelfs mensen met problemen aan een scooter kunnen we vaak van dienst zijn. Het is echt niet zo dat we ons uitsluitend richten op de sportfietser. Daarnaast hebben we een haal- en brengservice. Die wordt zeer gewaardeerd. Het is ook een uitkomst voor mensen die om wat voor reden dan ook hun fiets niet kunnen brengen.

Naast verkoop en reparatie van fietsen biedt Bike Center Rockanje in het seizoen ook wintersportservice. 'We slijpen ski's en snowboards,' verduidelijkt Steven Zoon. 'En ook voor skeelers en skates kun je bij ons terecht. En in de zomer zijn we een gewild adres voor badgasten en campingbezoekers die een fiets willen huren.' Het 'fietsenmakersvak' trok Steven Zoon al van jong af aan. 'Ik heb nog een jaar bij Wim Briggeman gewerkt,' zegt Zoon. 'Dat was de fietsenmaker van Rockanje. Hij stond in de volksmond bekend als Wim Pruts. Ik wou de zaak van Wim overnemen, maar die was destijds nog niet toe aan verkoop, dus ben ik voor mezelf begonnen in Oudewater, toen de kans zich daar voordeed. In 2004 kon ik in Rockanje het pand betrekken waarin ik nu zit. En ik heb er nooit spijt van gehad dat ik dat heb gedaan.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant