Afbeelding

Online meeloopdagen voor de student van de toekomst!

Actueel 222 keer gelezen

Het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig de afgelopen tijd. We zien dat mensen maar ook bedrijven en instellingen zich aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid. Tuurlijk hopen we allemaal dat de nieuwe situatie niet te lang duurt en dat snel er een antwoord wordt gevonden op de vele beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt. Tot die tijd zijn alle initiatieven van harte welkom. Je zou maar in je examen jaar VWO zitten.

Naast alle praktische vragen rondom het examen speelt voor bijna alle leerlingen de vraag: Ja geslaagd, en dan? In andere jaren zijn er bij vervolgopleidingen als universiteiten en hogescholen voldoende mogelijkheden om eens goed rond te kijken op de diverse onderwijsinstellingen en faculteiten tijdens één van de "fysieke voorlichtingsevenementen". Door de uitbraak van het coronavirus zijn nu alle universiteiten en andere opleidingen gesloten en is een fysiek bezoek voorlopig niet mogelijk.

Dat is erg lastig en daar komt nog bij dat de tijd dringt. Bij veel vervolgopleidingen eindigt de periode voor inschrijving de komende weken al. Bij de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben ze daarom, net als vele andere universiteiten, besloten hun inschrijftermijn te verruimen. Voor de reguliere bacheloropleidingen is de aanmeld datum verschoven naar 1 juni in plaats van 1 mei. Die maand extra bedenktijd geeft hopelijk wat lucht bij aspirant studenten. 

Op www.eur.nl staan tips en trucs voor leerlingen over hoe zij het beste een studiekeuze kunnen maken en welke stappen zij kunnen doorlopen voor een goede voorbereiding. Antwoord op vragen als: Hoe kies ik een studie, wat is het verschil tussen VO en WO, hoe bereid ik me het beste voor en wat zijn de 4 kenmerken van een succesvolle student?

Daarnaast biedt de Erasmus Universiteit Rotterdam de mogelijkheid tot het volgen van "Online Meeloopdagen" (inschrijven kan via  www.meeloopdagen.eur.nl ). Na inschrijving leert de student in een sessie van ongeveer anderhalf uur alle ins en outs van de betreffende opleiding. Tijdens deze Online Meeloopdag neemt de student samen met een groepje andere studiekiezers en een student (een 'Ambassadeur') van een opleiding naar keuze deel aan een videogesprek. De studiekiezer zal door de 'Ambassadeur' middels een presentatie geïnformeerd worden over de faculteit en opleiding, de toelating en zijn of haar eigen ervaringen met studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is er tijdens de chat uiteraard ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Omdat het er voorlopig nog niet naar uit ziet dat er op locatie gekeken kan worden bieden ze bij de Erasmus Universiteit Rotterdam een mooi alternatief waardoor de studiekiezers de Erasmus Universiteit Rotterdam en haar uitgebreide campus toch kan ervaren. Dit kan o.a. door een virtuele tour via https://experience.eur.nl/on-campus#introduction

Alles bij elkaar een gepaste service van de Rotterdamse Universiteit. En hoewel er natuurlijk niets zo prettig is als een bezoek op locatie om de sfeer eens goed te kunnen proeven om tot een goede afweging te komen, is dit wel een handig alternatief en daarmee ook een mooi initiatief. Ook in de toekomst prima te gebruiken als snel oriëntatiemiddel voor o.a. studenten uit Nederland of uit het buitenland. Want ook in het buitenland is  de Erasmus Universiteit Rotterdam nog steeds een populaire optie voor studiekiezers. Hopelijk brengen deze mogelijkheden wat rust bij toekomstige studenten en kunnen deze zich met volle focus richten op de taak die nu voor ze ligt: het succesvol afronden van het eindexamen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant