Afbeelding
CJ de Groot

Koninklijke onderscheiding voor dhr. Wim van Wijk

Actueel 441 keer gelezen

Rockanje - Op vrijdag 24 april 2020 om 10.30 uur heeft burgemeester Peter de Jong virtueel de Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit jaar is één inwoner gedecoreerd met de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het betreft de heer Wim van Wijk uit Rockanje.

Wim van Wijk is vrijwilliger in hart en nieren. Hij is bijna 40 jaar actief lid van De Zonnebloem Westvoorne, daarvoor was hij al vakantiemedewerker bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem. In Westvoorne heeft hij diverse functies. Zo is hij vakantiemedewerker ook als hoofd voor de regio en de landelijke weken, verzorgt hij al jaren het secretariaat en is hij stand-in voor Sinterklaas.

Verder is Wim al 20 jaar actief als vrijwilliger bij Hockeyvereniging Forcial, waarvan de laatste 10 à 12 jaar zeer intensief. Het begon met de functie van barhoofd en het maken van de barplanning. Later regelde hij ook de inkoop voor toernooien en feesten. Daarnaast staat hij het grootste deel van het weekend zelf achter de bar, regelt hij de schoonmaakdienst en is hij contactpersoon voor de wedstrijdtafel. Sinds een tijdje maakt Wim ook onderdeel uit van het bestuur. Alsof dat niet genoeg is, helpt hij ook nog met het onderhoud van de velden. Wim is voor Forcial van onschatbare waarde en kan wel het kloppende hart van de vereniging genoemd worden.

Van 2005 tot 2018 was Wim actief lid van de Oranjevereniging Rockanje. Hij verzorgde de Oranjemarkt en verrichtte allerlei werkzaamheden tijdens Koninginnedag, later Koningsdag. Nu hij gestopt is, kan de Oranjevereniging nog steeds een beroep op hem doen voor allerlei hand- en spandiensten en advies.

Wim is een onmisbare vrijwilliger met een tomeloze inzet voor heel Westvoorne en verdient deze Koninklijke onderscheiding met volle overtuiging!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant