Afbeelding
Zomaar een Westvoornaar

Jacqueline de Groot

Algemeen 662 keer gelezen

Jacqueline de Groot woont al achtendertig jaar in Westvoorne. Eerst in Tinte en nu al weer jaren aan de rand van Oostvoorne.

"Ik ben geboren in Rotterdam. Na een paar jaar verhuisde ik met mijn ouders naar Rijsoord. Daar hebben wij 5 jaar gewoond, waarna wij weer naar Rotterdam verhuisden. Ik ben in Westvoorne terechtgekomen omdat wij een familiepaard hadden op de Duinmanege in Rockanje. Vanaf mijn 7e jaar heb ik daar mijn vriendenkring opgebouwd; elk weekend en iedere vakantie logeerde ik in Rockanje. Later ben ik, inclusief mijn paard, verhuisd naar Tinte. Mijn vriend en ik kwamen toen eerst in een caravan terecht en later in een woning. Inmiddels is die vriend al weer dertig jaar mijn man en hebben we samen een dochter, die ook de liefde voor de paarden heeft meegekregen."

Vanaf kindsaf aan hebben de paarden een bijzonder plekje in Jacqueline's hart. "Heel lang draaide het bij mij om de dressuur- en springsport. Later ontdekte ik het mennen van paarden. Ik heb het geschopt tot het Nederlands team.In 1998 en 2008 nam ik deel aan de Wereldkampioenschappen. Mijn ambitie is om nog eens met een toppaard te kunnen werken."

In 1990 begon Jacqueline haar administratiekantoor 'Westvoorne'. " Eerst kantoor aan huis en vanaf 1995 vanuit mijn kantoor aan de Burgemeester Letteweg. Ik heb vijf vaste medewerkers in dienst. En weet je wat nog best lastig is? De mensen denken dat het opmaken van jaarrekeningen, het verzorgen van belastingaangiftes en het doen van boekhoudingen stoffig werk is. Nou; helemaal niet dus. Mijn werk is dynamisch en geeft echt veel afwisseling. Zo heb ik bijvoorbeeld veel en vaak contact met klanten.."

De paardensport heeft ook te maken met de beperkingen rond het coronavirus. "Gelukkig kunnen we de paarden wel de juiste verzorging en beweging blijven geven. Maar de lessen in de maneges zijn geschrapt. Ook zijn er geen wedstrijden meer en alle evenementen zijn voorlopig van de kalender."

"Door de paarden kan ik me goed ontspannen. Na een dag hard werken is het heerlijk om 's avonds in de stal aan het werk te zijn, de paarden te trainen en mijn hoofd leeg te maken. Dat goeie gevoel had ik als kind al. Dat is altijd zo gebleven. Ik ben nu weer een paard aan het opleiden voor het hoogste niveau. Maar ik moet ook wel bij zeggen dat het steeds moeilijker wordt om top te presteren. De concurrentie wordt elkaar jaar groter." Wel of niet nog eens naar de Wereldkampioenschappen is niet waar het bij Jacqueline om draait. "Het belangrijkste is mijn goeie gevoel als ik met de paarden aan de slag ben. Een goeie oude dag voor het paard is ook belangrijk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant