Afbeelding

Bibliotheek besteedt online aandacht aan 75 jaar vrijheid

Algemeen 171 keer gelezen

Regionaal - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Sindsdien leven we in vrijheid. Een ongekend lange periode en een jubileum wat Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Omdat alle bijeenkomsten en vieringen afgelast zijn, besteden ze online veel aandacht aan het thema Vrijheid. Een thema dat in deze tijd actueler is dan ooit.

Op de website van de bibliotheek en via de sociale media-kanalen is er daarom volop aandacht voor dit thema. Voor jongeren en volwassenen zijn er boekentips, maar ook kijk-, en luistertips, online vrijheidscollege's en interessante vlogs. Het aanschuifkoor deelt liederen met als thema vrijheid en vrij-zijn, zodat er op afstand 'samen' gezongen kan worden.

Lees & praat mee over De Vergelding van Jan Brokken
Lees in de maand mei het boek "De vergelding" van Jan Brokken en praat erover mee via de Facebookpagina "Bookchallenge 2020" of via de website www.bzhd.nl. Het boek is te leen bij de www.onlinebibliotheek.nl

Lekker blijven lezen? Vraag een verrassingspakket aan! Velen maakten er al gebruik van; het verrassingspakket. Want nu zelf boeken uitzoeken er voorlopig nog niet in zit, gaan ze door met deze actie. Vul op de websit www.bzhd.nl het aanvraagformulier voor een verrassingspakket in en zij verrassen je met een tasje met drie boeken uit het door jou gekozen genre.

ThuisBieb en LuisterBieb zijn open tot 1 juni
De vestigingen van de bibliotheek blijven tot 20 mei gesloten, maar online is de bibliotheek gewoon open. Begin april kwam de Thuisbieb met 100 gratis e-books. Hiermee wil de bibliotheek iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. Ook de LuisterBieb biedt een groot aanbod van luisterboeken, van Nicci French en Susan Smit tot Arnon Grunberg en A.F.Th. van der Heiden. Zowel de ThuisBieb als de LuisterBieb zijn gratis voor leden én niet-leden. De apps zijn te downloaden in de Appstore en Google Play store.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant