Afbeelding

Actie tegen gedeeltelijke afschaffing kwijtschelding waterschapslasten

Actueel 239 keer gelezen

De SP afdelingen in Rotterdam, Nissewaard, Dordrecht en Zwijndrecht zijn een actie gestart uit protest tegen het plan van het Waterschap Hollandse Delta om de kwijtschelding van de waterschapslasten gedeeltelijk af te schaffen. Daarvoor in de plaats komt er een korting van 3 euro per water/rioolaansluiting.

Dit is de SP een doorn in het oog. Grote bedrijven hebben veel aansluitingen; huishoudens juist veel minder. Dat zou ruim 36.000 arme huishoudens in deze gemeenten en in Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Ridderkerk, Albrandswaard, de Hoeksche Waard en Dordrecht in de portemonnee raken, terwijl vooral bedrijven ervan profiteren. Volgens de SP een oneerlijke en onrechtvaardige maatregel!

Ook de gemeenten op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee hebben zich gekeerd tegen het plan om de kwijtschelding van zuiveringsheffing in het gebied van waterschap Hollandse Delta af te schaffen.

De SP afdelingen roepen burgers die door deze maatregel geraakt worden op hun onvrede kenbaar te maken. Dat kan door op doemee.sp.nl/kwijtschelding de petitie in te vullen om druk uit te oefenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant