Met zijn allen netjes wachten voor ze naar binnen mogen
Met zijn allen netjes wachten voor ze naar binnen mogen EA Speelman

Kinderen blij dat ze weer naar school mogen; soepele heropening!

Algemeen 274 keer gelezen

Westvoorne - Na acht weken thuiszitten, waren de kinderen afgelopen maandagochtend erg blij om hun klasgenootjes en leraren weer te zien. Ouders houden zich overal goed aan de voorschriften op het plein en de heropening is soepel verlopen, zo klinken de geluiden vanuit het onderwijs.

De basisscholen laten de helft van de klassen naar school komen. Er is gekozen om te werken met een verkort continurooster van 08.30 tot 13.00 uur. De ene week gaan kinderen drie dagen naar school. De andere week twee dagen. In de middag zijn de scholen bereikbaar voor vragen over thuiswerk.

Maatregelen
Kinderen en leerkrachten hadden er echt zin in. Tegelijkertijd vinden ze het ook best spannend. Speciale looproutes, ouders die kinderen bij een streep of hek moeten afzetten en voldoende desinfecterende middelen in de klassen. Allemaal maatregelen die helpen om de besmettingsrisico's van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Dit vraagt om aanpassingen. Gelukkig zien ze eigenlijk overal wel dat iedereen zich daar goed aan houdt, zodat er voor nu veilig een nieuwe start kan worden gemaakt.

Gezondheid voorop
Niet alle leerlingen zijn op de eerste dag naar school gekomen. Kinderen die verkouden zijn of andere corona gerelateerde klachten hebben, mogen niet komen. Ook zijn er ouders die het risico niet aandurven. Datzelfde geldt voor onderwijspersoneel. In de meeste gevallen behoren ze dan zelf tot de risicogroep of hebben ze thuis een kwetsbaar familielid.

Zeewindeplein gereed
Afgelopen weken is er, ondanks de schoolsluiting, ook hard gewerkt om het nieuwe schoolplein van basisschool de Zeewinde in Rockanje af te maken. Speel- en leertoestellen, waar door de kinderen, hun ouders en het team veel geld voor ingezameld is, zijn geïnstalleerd en gereed voor gebruik. Ook heeft de gemeente rondom de school planten, struiken en bomen geplant, waardoor het geheel steeds meer de groene en natuurlijke uitstraling krijgt die past bij het in november opgeleverde gebouw.

Ook de Zeewinde verwelkomde maandag 11 mei, na wekenlang gesloten te zijn geweest, de eerste groep kinderen voor onderwijs op school. Met een rooster voor breng- en haaltijden zorgde de school voor een gefaseerde instroom. Nadat de eerste nieuwe afspraken en regels met de kinderen waren gedeeld, was er ruimte om te vertellen. Veel kinderen namen de gelegenheid om hun ervaringen in de coronatijd te delen. Daarna gingen alle groepen al gauw weer over tot de orde van de dag en aan het werk met rekenen of taal. Dat alleen de helft van de kinderen aanwezig was, zorgde voor een duidelijke en veilige setting voor zowel kinderen als leerkrachten.

Er is hard gewerkt aan het nieuwe schoolplein van de Zeewinde in Rockanje
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant