Veel baksels werden zelf afgeleverd door de jeugd
Veel baksels werden zelf afgeleverd door de jeugd

De jeugd van heel Westvoorne bakt!

Algemeen 386 keer gelezen

Afgelopen dagen stonden in het teken van 'Heel Westvoorne Bakt'! De geur van vers gebakken taarten, muffins en pannenkoeken hing door heel Westvoorne, want veel kinderen hebben zich uitgesloofd in de keuken.

Niet alleen de bakpakketten, maar ook de ingrediënten werden gesponsord door Plus Slingerland en Coop Rakkerweg. Nu is het aan de jeugd om lekkere baksels te maken, en deze het liefst te delen met iemand die het heeft verdiend of goed kan gebruiken in deze periode.

En mooie initiatieven heeft de jeugd zeker, de een nog creatiever dan de ander. Een opvallend gegeven was dat de jeugd die zich had ingeschreven varieerde in leeftijd, van kleuter tot puber. Eén ding weten de jeugdwerkers van PUSH zeker; de opa's en oma's gaan flink verwend worden. Maar tijdens Moederdag zijn er vast en zeker ook heel wat moeders getrakteerd op iets lekkers! Zo hebben ze al gezien dat er taart is gebakken voor de huisartsenpraktijk Olieslagers in Rockanje, voor de juf van de Zeewinde, en zelfs aan de burgemeester is gedacht. Hieronder enkele motivaties van de bakkers:

'Al het personeel van de supermarkten wordt gewaardeerd (wat volkomen terecht is), maar ook de boodschappen moeten ergens vandaan komen. Vrachtwagens vol boodschappen worden af en aan gereden naar de supermarkten, maar wie helpt er een chauffeur als de wagen kapot is. Ik bak een taart voor de mensen die deze vrachtwagens maken, die werken helemaal in Rotterdam.'

'Ik heb speciaal voor mijn bonus Oma Janny, die mij sneeuwvlokje noemt, een appeltaart gebakken, omdat op mijn geboortedag de eerste sneeuw viel in december en zo werd zij altijd genoemd!'

'Ik wilde graag pannenkoeken bakken voor mijn opa en oma, helaas kunnen we daar niet naartoe. Opa en oma bakken hun eigen pannenkoeken en we hebben afgesproken dat we deze "samen" gaan opeten en bijkletsen door middel van videobellen.'

Donderdag konden de kinderen die zich hadden ingeschreven, hun pakketten ophalen in MFC De Merel in Rockanje en vrijdag in Cultureel Centrum de Man in Oostvoorne waar ze een klein winkeltje hadden opgebouwd. Voor de medewerkers van PUSH was het fijn om weer samen te kunnen werken met de samenwerkingspartners, Miriam Hijbeek (Programma Producent – Gemeente Westvoorne) en medewerkers van de accommodaties. Ze hopen elkaar snel weer te zien!

Stichting PUSH komt heel erg graag een kijkje nemen in jullie keuken. Plaats een leuke foto van deze bakactiviteit of het overhandigen van jouw taart of muffin. Tag hierin (zowel voor Facebook als Instragram) @teamjeugdwestvoorne of maak gebruik van de #heelwestvoornebakt. Ook zijn ze bereikbaar via k.vanderwateren@stichting-push.nl. Stuur je foto in voor vrijdag 15 mei 12:00, ze maken deze middag de winnaar bekend. Hij of zij wint een mooie bakset, om zo weer nieuwe lekkere taarten of cakejes te maken!

Ook de cupcakes zijn goed vertegenwoordigd
Klaar voor het afhalen van de pakketten!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant