Afbeelding

Comité 800 jaar Rockanje is actief bezig met het lustrum!

Algemeen 741 keer gelezen

Rockanje bestaat 800 jaar in 2020! Een heel bijzonder lustrum. U heeft er vast al wat over gezien. Op een oorkonde uit 1220 is de 1e naamsvermelding van Rockanje zichtbaar. Ter gelegenheid van dit 800-jarige lustrum, is comité 800 jaar Rockanje opgericht en een programma met veel activiteiten is opgezet met als hoogtepunt een feestweekend in september.

Door corona komt helaas het mooie programma grotendeels te vervallen. Zo zou er onder andere een kampioenschap dialectspreken zijn, de lampionoptocht met thema 800 jaar Rockanje, een streekwarenmarkt, een dorps-BBQ, rondritten met oude koetsen, een feestweekend in september, de kleinere Probaro evenementen in het teken van 800 jaar Rockanje, zoals vlotbouwen en schatgraven enz. Dit komt helaas dit jaar te vervallen.

Maar wat kan nog wel? Een eigen logo, biertje, bonbon, t-shirt, sleutelhanger, mok, theelepel, koelkastmagneet zijn er gemaakt en inmiddels op de markt - verkrijgbaar bij een aantal lokale winkeliers in Rockanje - én ze gaan naast de onderdelen die nog wel kunnen, ook een Rockanje 800 krant uitgeven.

De officiële verjaardag van Rockanje valt op 29 juni 2020. Ze roepen alle Rockanjenaren op om die dag te vlaggen met de Rockanjevlag! De Rockanjevlag - van vóór de gemeentelijke herindeling in 1980 - is te koop bij de Readshop in Rockanje, maar de Nederlandse vlag is ook goed. En laten we er gelijk een traditie van maken!

Het jaar 2020 waarin de verjaardag valt, heeft reeds een aftrap gehad met de nieuwjaarsduik. Het originele plan was om van 2020 het jubileumjaar te maken, maar ten gevolge van de afgelaste activiteiten door corona, is besloten om het jubileumjaar te laten lopen van 29 juni 2020 tot 29 juni 2021. En dit is ook zo, want in deze periode zijn we werkelijk 800 jaar oud. De doelstelling van de Rockanje 800 krant is om de 800 jaar dat Rockanje bestaat in woord en beeld uit te brengen. Maar deze krant zal ook gebruikt worden voor de aftrap van het (nieuwe) jubileumjaar, communiceren over het programma en de activiteiten van Probaro en een kinderprogramma voor de zomer, waarmee ze een medaille 800 jaar Rockanje (collectors item!) kunnen verdienen.

Kortom, ze zijn actief bezig met het lustrum. Hou de facebookpagina in de gaten met onder andere iedere 2 weken een nieuwe “raad je het plaatje”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant