Tot ziens aan boord van het Geuzenveer!
Tot ziens aan boord van het Geuzenveer!

Geuzenveer is seizoen 2020 gestart!

Algemeen 269 keer gelezen

Brielle - Het voet- en fietsveer over het Brielse Meer is vanaf 8 mei 2020 in de vaart gegaan, maar wel met een beperking ten aanzien van het aantal passagiers vanwege de corona-maatregelen. 

Op 1 mei 2020 bestond de veerverbinding voor voetgangers en fietsers over het Brielse Meer 50 jaar. Jammer genoeg konden de festiviteiten om dat te vieren en ook de officiële ingebruikname van het elektrische Geuzenveer niet doorgaan. Misschien is er later dit jaar nog de mogelijkheid om bij deze heuglijke feiten stil te staan. 

Het goede nieuws is wel, dat vanaf 8 mei jl., het Geuzenveer groen licht kreeg om te gaan varen. Er zijn al enkele drukke dagen achter de rug en met het zonnige weer heeft het dak van zonnepanelen goed werk verricht. Er kan nu milieuvriendelijk en fluisterstil worden overgevaren met de nieuwe elektrische voortstuwing. 

Ook de nieuwe loopplank heeft zijn nut bewezen. Scootmobielers en duofietsen kunnen gemakkelijk aan en van boord. Om 1,5 meter afstand te kunnen houden, worden vooralsnog per overtocht maximaal 9 tot 12 personen vervoerd. De schipper geeft aanwijzingen en men wordt verzocht te betalen met pin of gepast contant geld. 

Het pontje vaart mei t/m augustus alle dagen en in september alleen de weekenden van 9.30 – 18.00 uur. Er zijn nu wegwerkzaamheden, maar de steiger is gewoon bereikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant