Afbeelding

Vanaf september weer fysieke Alzheimer Cafés

Algemeen 179 keer gelezen

Regio - Het bestuur van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland op Voorne-Putten en Rozenburg heeft besloten dat vanaf september de fysieke Alzheimer Cafés weer worden opgestart. Het bestuur bekijkt samen met alle betrokken vrijwilligers hoe de café avonden er vanaf september uit gaan zien. 

“ Wij kijken nu samen met het landelijke team en onze vrijwilligers hoe wij op een veilige en verantwoorde manier vanaf september onze Alzheimer Cafés weer kunnen opstarten. Onze doelgroep kent natuurlijk al snel een broze gezondheid en dit zorgt ervoor dat wij de bestaande richtlijnen extra strengen moeten handhaven. De veiligheid waarborgen maar niet de gezelligheid verliezen is ons streven. Onze vrijwilligers staan nu al te trappelen om onze bezoekers weer welkom te mogen heten”, aldus Sam van den Berg, Bestuurslid Communicatie en PR. 

Sinds de uitbraak van het Coronavirus kunnen alle fysieke activiteiten niet meer doorgaan. Een hoop mantelzorgers, mensen met dementie en betrokkenen missen hierdoor het contact die zij via het Alzheimer Café onderhielden heel erg. Het Alzheimer Café is natuurlijk niet alleen een plek om informatie te delen maar ook een plek om even je verhaal te vertellen en je hart te luchten. 

Alle regionale afdelingen van Alzheimer Nederland doen hun best digitale alternatieve te organiseren voor het Alzheimer Café. Ook de afdeling Voorne-Putten is sinds de pandemie extra actief op Facebook. Wekelijks worden er handige tips, nieuwe informatie en mooie verhalen gedeeld om zo toch nog het Alzheimer Café gevoel thuis te creëren. Later in juni organiseert de afdeling een digitale cafe avond door middels van een livestream. Wanneer en hoelaat deze livestream wordt gehouden wordt in juni op de Facebook-pagina en regionale website van de afdeling Voorne-Putten en Rozenburg gedeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant