Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Ingezonden mededeling

Ieder kind kan leren, maar het gaat niet altijd vanzelf

Algemeen 397 keer gelezen

SMART Studiecoaching Rijnmond biedt krachtige en praktische trainingsprogramma’s op het gebied van ‘leren leren’.

Er wordt vaak veel tijd besteed aan het inzetten van huiswerkbegeleiding en het bijspijkeren van bepaalde vakken aan leerlingen die vastlopen op school. Helaas biedt dit niet altijd het gewenste resultaat. Uit veel onderzoeken blijkt dat leerlingen aanzienlijk beter presteren als zij de juiste leerstrategieën weten in te zetten in hun leerproces. “Tijdens onze trainingsprogramma’s leren leerlingen van het basis-en voortgezet onderwijs, verschillende studievaardigheden en leerstrategieën waardoor het leren makkelijker wordt. “ vertelt Marijke Korendijk.

Tijdens onze trainingsprogramma’s nemen we de leerlingen stap voor stap mee in de vier fasen van het leerproces, namelijk opnemen, begrijpen, onthouden en toepassen.” vult Jolanthe Overgaauw aan. Bij iedere stap van het leerproces krijgen zij concrete handvatten aangereikt. “Doordat de leerlingen zich leermethoden eigen maken die het beste passen bij hun voorkeuren en sterke kanten, wordt het leren efficiënter en makkelijker en worden betere leerresultaten behaald. Dat geeft rust voor een kind, maar ook voor zijn of haar omgeving.” Zegt Jolanthe Overgaauw.

“Van de geleerde inzichten en studievaardigheden hebben de leerlingen de rest van de school- en/of studietijd plezier.” vult Marijke Korendijk aan. Ook voor leerlingen die door de coronacrisis extra achterstand hebben opgelopen zijn onze trainingsprogramma’s zinvol om te volgen.

De trainingsprogramma’s worden wisselend aangeboden op verschillende locaties in het Rijnmondgebied en op Voorne Putten. Alle trainingsprogramma’s zijn ook ONLINE te volgen.

Benieuwd wat SMART Studiecoaching Rijnmond voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op de website: www.smartstudiecoaching.nl of op onze Facebookpagina. Of neem contact op via: info@smartstudiecoaching.nl of 085-0407625/06-29079456.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant