Afbeelding

Zomerlopen bij Voorne Atletiek

Algemeen 335 keer gelezen

Westvoorne/Brielle - Blijf je deze zomer thuis of verblijf je op een van de campings of vakantieparken op ons mooie Voorne-Putten? Wil je graag fit worden of blijven en ben je geen “binnenmens”?

Wandel of loop dan (hard) met ons mee!

Deze zomer biedt Voorne Atletiek, de gezelligste vereniging van Voorne, een speciaal zomer-arrangement aan. Kom wandelen of hardlopen en ontdek, samen met onze gediplomeerde trainers de mooiste plekjes van Brielle en Westvoorne en omgeving. Voor ieder niveau is er een training en hardlopen en wandelen in een groep is echt veel gezelliger dan in je eentje!

Vanaf diverse locaties in Brielle en Westvoorne vertrekken we iedere woensdagochtend en vrijdagochtend voor de wandel- en hardlooptraining op ieder niveau. Op de dinsdagavond en donderdagavond vertrekken we vanaf verscheidene locaties voor de hardlooptraining op ieder niveau.

Kosten bedragen € 25 voor een 10-strippenkaart die geldig is tot en met 30 september 2020. Stuur een e-mail naar zomerlopenvoorneatletiek@gmail.com voor meer informatie.

Waarom wandelen of hardlopen o.l.v. een gediplomeerd trainer?

Behalve dat het stimulerend en gezellig is om in een groep te lopen, zijn mensen die meer bewegen en sporten niet alleen lichamelijk en mentaal fitter, ze hebben ook minder kans op depressie en hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde soorten kanker. Sport en bewegen verbetert de kwaliteit van leven, ook wanneer je op latere leeftijd start.

Regelmatig bewegen is een van de goedkoopste en beste remedies om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Hoe vaker, langer en intensiever, hoe beter. Nederland heeft een officiële beweegrichtlijn. Voor volwassenen en ouderen luidt het advies: doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel. Doe daarnaast minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten en combineer deze als ouderen met balansoefeningen. Zoals hardlopen, springen en andere activiteiten waarbij je lichaam met eigen gewicht wordt belast. Veel zitten moet je juist voorkomen.

Voordelen van bewegen

Een aantal onomstotelijke voordelen van bewegen op een rij:

• Het verbetert het humeur en geeft energie.

• Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten.

• Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht.

• Het verhoogt de weerstand en helpt om stress kwijt te raken.

• Het verbetert de balans wat het risico op vallen verkleint.

• Het hangt positief samen met gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven.

• Het is goed voor de mentale gezondheid.

Aarzel dus niet langer en mail ons! We kijken naar je uit!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant