Afbeelding
LINDA VAN DEN BURG FOTOGRAFIE WWW.FOTO-LINDA.NL
Koop Lokaal

Praktijk Gerda van den Top: in verbinding met jezelf en met anderen

Algemeen 579 keer gelezen

Gerda van den Top traint en coacht al meer dan 20 jaar in het bedrijfsleven. Sinds 2007 werkt ze als lichaamsgericht therapeut en vanaf 2012 is ze zich verder gaan verdiepen in traumaheling. Ze werkt zowel individueel als met groepen.

Als een kip zonder kop rondrennen. Constant jezelf bekritiseren. Fel op anderen reageren of jezelf juist terugtrekken. Weinig of zelfs helemaal geen energie meer hebben. Dit kunnen allemaal tekenen van stress zijn en juist deze tijd van Corona wekt bij veel mensen stress op. Ook kun je onbewust getriggerd worden door één of meerdere nare gebeurtenissen in je leven, waarop je toen niet adequaat kon reageren. Gerda kan je helpen om weer in verbinding te komen met jezelf, met je emoties en met anderen. 

‘Het zenuwstelsel is dan overbelast en de energie die opgeroepen wordt om het lichaam te mobiliseren, kan niet worden gebruikt en zet zich vast in het lichaam’, legt Gerda uit. ‘Het herstellend vermogen is verstoord. Al die ongebruikte energie moet ergens naartoe, waardoor er stress kan ontstaan, verwarring, slaapproblemen of een burn-out. En als het lichaam gestresst is, wordt ook de wereld als zodanig ervaren. Bij traumaheling ga je contact maken met de herinnering van het lichaam, en door het op een natuurlijke manier ontladen van de opgeslagen spanningen, het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstellen. Ik werk dus vooral lichaamsgericht. Mijn basis daarbij is: gedoe van de buitenwereld is een spiegel van wat er binnen gebeurt.’ 

Door haar ervaring en opleidingen op het gebied van ontwikkelingspsychologie, innerlijk kind werk, familie- en organisatieopstellingen kan Gerda met ieder vraagstuk diverse kanten op. De hulpvraag staat centraal. Situaties waarop je eerder vastliep, kun je voortaan herkennen en daardoor zul je er op een andere manier mee omgaan. Dus volop in het leven staan en accepteren wat er is. 

Wil je weten wat Gerda voor jou kan betekenen? Behalve individuele sessies, zijn sessies samen met een partner, collega’s of familieleden ook mogelijk en geeft ze ook groepssessies en workshops. Ook behoort eerst een kosteloos kennismakingsgesprek altijd tot de mogelijkheden. Gerda is een geregistreerd therapeut en aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, worden de sessies (afhankelijk van je verzekeraar en polis) deels vergoed. 

Gerda van den Top Therapeut & coach & opsteller
Walinxweg 5
3235 LP Rockanje
M: 06-27378082
info@gerdavandentop.nl
www.gerdavandentop.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant