Afbeelding

Vlagstraat 2020: eerste prijs voor de Prunuslaan!

Algemeen 371 keer gelezen

Rockanje - Op maandag 29 juni was het Vlagdag! De officiële verjaardag van het mooie Rockanje én een ontknoping van een strijd die al weken gestreden werd. Soms stilletjes veroverden de vlaggen de straten. Een spectaculair gezicht als je het dorp inreed. De trots voor 'ons dorp' steeg met de dag en het bleef ook buitenstaanders niet onopgemerkt.

Nadat de burgemeester de vlag gehesen had, werden op het Dorpsplein de winnaars bekend gemaakt. Met stip op 1 was de Prunuslaan de winnaar. Daar hingen aan elk huis vlaggen; de groene vlag, de historische vlag, de Nederlandse vlag én de Westvoorne vlag. Dit kon niet missen: Prunuslaan won de absolute en de relatieve prijs! Gebak van Bakkerij Manintveld. De uitreiking vond afgelopen zaterdag plaats.

Comité 800 jaar Rockanje zou Comité 800 jaar Rockanje niet zijn als er toch weer een verrassing bijkwam: onder begeleiding van muziekvereniging ´Ons Genoegen´ kon het het gehele dorp niet ontgaan: de uitreiking van de prijs Vlagstraat 2020! De straat hing wederom vol vlaggen voor het heugelijke moment, een deel was afgezet en er hingen feestvlaggen!

Bewoonster Michelle Mol van de Prunuslaan: ´Nou wist ik al tijden dat dit de mooiste straat was om in te wonen, maar deze actie heeft ons als dorp nog dichter bij elkaar gebracht! We hebben zelfs al een pizza-avond met de straat in het vooruitzicht!´

De tweede prijs was voor de Voet- of Kraagweg. Ook hier hadden alle huizen een vlag. Tot grote teleurstelling van vele bewoners visten zij achter het net bij de Readshop. De groene vlag was wegens het grote succes uitverkocht. Maar hier waren ze creatief: uitgeprinte geplastificeerde vlaggen hingen vrolijk bij de huizen te wapperen. Een terechte tweede plaats!

Afgelopen vrijdag werd ook hier het gebak feestelijk in ontvangst genomen en ´s avonds was er een gezellige straatborrel. Het feestjaar is nu écht gestart!

Een extra levering van de groene vlag wordt op dit moment gemaakt. Zeker zijn van je exemplaar? Reserveer hem vast via 800jaarrockanje@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant