Afbeelding
Koop Lokaal

Olijfoliestore.nl: de beste olijfolie ter wereld komt uit Brielle

Algemeen 1.652 keer gelezen

Hoe het begon: in 2001 kreeg Martijn van Wijk van een goede vriend een fles olijfolie van het merk Planeta. Hij was in die tijd alleen nog bekend met ‘supermarkt’ olijfolie. Maar dit was wel even wat anders, wat een heerlijke geur en wat een fantastische smaak! Een liefde was geboren. 

Elke keer dat hij in Italië was, ging hij vervolgens zowat iedere speciaalzaak binnen om te kijken of ze de Planeta daar toevallig ook verkochten. Helaas, nee…. Maar nooit ging hij met lege handen naar huis. Er gingen altijd verschillende soorten olie mee terug en hij heeft er zo heel wat geproefd. De Planeta bleef echter altijd in zijn herinnering. Zou die olie nog steeds zo bijzonder zijn? Tot hij in 2012 in San Marino toevallig bij een lokale wijnimporteur terechtkwam… En jawel... hij sprong echt een gat in de lucht. Na 11 jaar had hij ‘zijn’ Planeta weer gevonden. De twee laatste dozen die nog bij deze wijnimporteur stonden, deelde hij direct zichzelf toe. Na het openen van de fles, nog tijdens de vakantie, bleek zijn herinnering nog steeds te kloppen. De Planeta was echt bijzonder! 

In 2015 gestart met het zelf importeren van olijfolie
In 2015 kwam Martijn in Andalusië in aanraking met Spaanse olijfolie en daar ontdekte hij dat er ieder jaar een top 100 lijst werd samengesteld van de beste olijfolie ter wereld. Hij besloot toen deze allerbeste olie naar Nederland te halen en te online te verkopen aan de Nederlandse en Belgische markt via een webshop: www.olijfoliestore.nl. De collectie bestaat inmiddels uit tientallen soorten olijfolie uit Spanje en Italië die allemaal internationaal in de prijzen zijn gevallen. En uiteraard ontbreekt de Planeta niet. Naast de verkoop aan consumenten verkoopt hij ook aan horeca en delicatessenwinkels. Hij vindt het heerlijk om ermee bezig te zijn, als hobby en ontspanning naast het full service-internetbureau Topsite dat hij al 22 jaar in Brielle runt.

Onvergelijkbare smaaksensatie 
Het produceren van olijfolie heeft veel overeenkomst met het maken van wijn. Elk gebied heeft zijn eigen smaak en kwaliteit. Zoals eerder gezegd kun je bij Olijfoliestore.nl alleen topproducten kopen en zijn er alleen de zogenaamde extra vergine, oftewel eerste persingen, verkrijgbaar. De olijven die het predicaat ‘extra vergine’ verdienen, worden ’s ochtends geplukt, nog dezelfde dag naar de molen gebracht en ook nog dezelfde dag geperst en gefilterd. Samen met een eenvoudig stukje brood en wat zeezout geeft deze extra vergine olijfolie een onvergelijkbare smaaksensatie. Of samen met gegrilde groenten of tomaten, of zomaar een paar druppels en peper en zout op rauwe tonijn of ribeye van de barbecue. Zelfs smaakt het heerlijk bij vanille-ijs. Natuurlijk kan er ook mee gebakken worden, Maar bij extreme verhitting gaan de smaken verloren.

Écht verzekerd van de beste olie en betrouwbaar! 
Met de kwaliteit van de olijfolie zit het goed! Die wordt gegarandeerd omdat Olijfoliestore.nl alleen olijfolie aanbiedt uit de top 100 van de wereld. Op de foto staat het hardst lopende artikel. Dat is een variatiedoos met de top 3 olijfolie van 2019. Maar er zijn ook heel leuke andere samenstellingen te vinden op de website. Ze worden vaak gebruikt om cadeau te geven, of gebruikt als (relatie)geschenk, nu champagne en wijn daar een beetje uit verbannen beginnen te raken. Voor een klein bedrag kunnen ze worden verpakt in een speciale cadeauverpakking, eventueel met een handgeschreven boodschap erbij. Martijn zegt lachend dat hij die taak aan zijn vrouw overlaat, want zij heeft verreweg het mooiste handschrift van de familie.

Top 100 van 2020 
Martijn kijkt uit naar de top honderd olijfolie van 2020. Deze lijst kan elk moment door de WBOO (World’s Best Olive Oils) bekend worden gemaakt. Verschillende landen – en daar komt weer de overeenkomst met wijn om de hoek kijken – doen eraan mee zoals Italië, Argentinië, Spanje en Japan. Kijk voor de top 100 van 2019 op de site www.worldsbestoliveoils.org

Speciale aanbieding 
Voor de lezers van de krant heeft Martijn een speciale aanbieding. Wie een bestelling plaatst via zijn website www.olijfoliestore.nl en daarbij de kortingscode ‘KENNISMAKEN’ (met hoofdletters) intikt, ontvangt een KORTING van 5% op de gehele collectie. Deze actie geldt t/m 31 juli 2020.

www.olijfoliestore.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant