Afbeelding
Foto: PR

Wonen en werken onder de rook van de Botlek Europoort

Algemeen 290 keer gelezen

Rotterdam - Een plek waar bewoners, industrie en overheden met elkaar in gesprek kunnen gaan, dat is het nieuwe Burengesprek Botlek Europoort. Wat 16 jaar geleden onder de titel Klankbordgroep Rozenburg ‘Veilig wonen en werken’ begon, is nu uitgebreid tot een veel breder platform voor alle gemeenten die de Botlek Europoort omringen. Burengesprek Botlek Europoort wordt gedragen door veertien bedrijven, veiligheidsregio Rijnmond en DCMR milieudienst. De website www.botlekeuropoort.nl is sinds deze week live. 

In 1994 ontstond vanuit het dorpje Rozenburg de behoefte meer te weten over de activiteiten van de omringende industrie. Klankbordgroep Rozenburg was het resultaat, een platform waar overheden, bedrijven en gemeenten elkaar leerden kennen en in gesprek kwamen. Nu, zestien jaar later, omvat de Klankbordgroep alle gemeenten die het gebied Botlek Europoort omringen. Daarom is gekozen de Klankbordgroep uit te breiden en een nieuwe naam te geven, Burengesprek Botlek Europoort. Het doel blijft hetzelfde: een plek waar overheden, industrie en bewoners met elkaar in gesprek gaan.

Op de hoogte blijven van activiteiten en veiligheidsmaatregelen
Aan het Burengesprek werken naast veiligheidsregio Rijnmond en DCMR milieudienst veertien chemische industrie bedrijven mee. Deze bedrijven vinden het belangrijk omwonenden op de hoogte te stellen en te houden van hun activiteiten en veiligheidsmaatregelen. Ook omwonenden hebben een plek op de website, zij vertellen hoe het is om onder de rook van de chemische industrie te wonen. Bewoners kunnen op de website ook terecht met vragen over de industrie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant