Juf Marjon tussen de kinderen op het schoolplein
Juf Marjon tussen de kinderen op het schoolplein

Juf Marjon Has-Birkhoff na 43 jaar in het basisonderwijs met pensioen

Algemeen 922 keer gelezen

Wie, uit Oostvoorne, heeft nou niet bij juf Marjon in de klas gezeten? Of kent niet iemand van wie zij de juf was..? Na 43 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs te Oostvoorne, gaat juf Marjon Has-Birkhoff met pensioen.

Marjon startte destijds in het Mildenburgbos bij de kleuterschool de Bezige Bijtjes, een van de drie kleuterscholen van de Oostvoornse Schoolvereniging. Een heerlijke school met fijne collega's, een school waar je ook zo vanuit het gebouw het bos inliep.

Daarna stapte ze over naar de andere kleuterschool, de Kleuterburcht aan de Vrouwe Machteldweg. Ze heeft zich enorm ingezet om de kleuters te begeleiden in hun ontwikkeling en ervoor te zorgen dat zij een fijne tijd hadden op school. Een echte kleuterexpert kun je haar wel noemen. Ze heeft ook veel 'juffen to be' opgeleid en begeleid met heel veel enthousiasme en kennis.

Toen de Kleuterburcht destijds opging in basisschool De Driehoek, werd er verwacht dat de leerkrachten flexibel inzetbaar waren in alle groepen. En dat was natuurlijk ook zo, maar het hart van de juf lag en ligt nog steeds bij de kleuters. Samen met haar collega's daar, werd het Jenaplanonderwijs vormgegeven. Een prachtige tijd, waarin ook niets te veel was voor de leerkrachten... Allerhande thema's en projecten werden breed aangepakt en het werken was een feest. Na de fusie van De Driehoek met De Mildenburg is Marjon al weer twee jaar op De Bosrand aan het werk en eindigt ze haar carrière bij de kleuters, daar waar ze het liefst werkt.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Op school gaan ze haar missen, dat is een ding dat zeker is. Bedankt juf Marjon! Voor alles wat je betekend hebt voor al die kinderen en ouders (die ooit ook kleuter waren bij de juf) in Oostvoorne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant