Afbeelding
Koop Lokaal

Royal Safety: totaalpakket op het gebied van brandbeveiliging

Algemeen 417 keer gelezen

Oostvoorne – ‘Wat is het plan als er brand uitbreekt?’ Het is een van de eerste vragen die Fons Gerrits stelt, als hij bij een klant de brandveiligheidssituatie op komt nemen… Als directeur van Royal Safety, weet Fons als geen ander waarover hij praat.

Een jarenlange ervaring op het gebied van brandbeveiliging stond hem terzijde toen hij vijf jaar geleden voor zichzelf begon en zich met Royal Safety aan de Dalweg op industrieterrein Pinnepot in Oostvoorne vestigde. 

Bewust 
‘Als Royal Safety maken we bedrijven en particulieren bewust van het belang van een goede brandveiligheid,’ zegt Fons. ‘Dagelijks grijp ik terug op de ervaring die ik in mijn werk in de brandbeveiliging heb opgedaan. Het is zowel voor bedrijven als voor particulieren van onschatbare waarde om een goed stappenplan in huis te hebben. Wist je dat maar liefst de helft van de bedrijven die met een grote brand worden geconfronteerd binnen een jaar na de uitbraak failliet gaan? Wie doet wat als er brand uitbreekt? Hoe verlaat je het pand? Waar is het verzamelpunt? Zijn er rookmelders die je kunnen alarmeren? Zijn er voldoende blusmiddelen? En is er de kennis in huis om daar adequaat mee om te gaan? Hoe is het gesteld met de staat van onderhoud van het blusmateriaal?’

‘Samen gaan we voor veiligheid’ ‘
Samen gaan we voor veiligheid’. De slogan van Royal Safety spreekt voor zich. Het loont om te investeren in kleine blusmiddelen, in het onderhoud ervan door een vakbekwaam persoon en in het opleiden van personeel voor het omgaan met kleine blusmiddelen. ‘Te vaak zien we dat ondernemers zich niet voldoende bewust zijn van de eigen verantwoordelijkheid bij de invulling van brandveiligheidsmaatregelen,’ weet Fons. ‘De gevolgen van een brand kunnen extreem zijn. Ook een relatief kleine brand kan grote gevolgen hebben. De continuïteit van de organisatie kan ernstig in het geding komen. Om de bedrijfscontinuïteit te kunnen waarborgen, is een structurele focus nodig die zowel preventief als offensief is. Het voorkomen van incidenten en proactief actie ondernemen op het gebied van veiligheid draagt bij aan de handhaving van de bedrijfscontinuïteit.’

Royal Safety biedt een totaalpakket 
Royal Safety biedt een totaalpakket op het gebied van brandbeveiliging. Het bedrijf helpt klanten variërend van de plaatselijke horeca tot aan de industrie. Met advies, de installatie en materialen en het onderhoud ervan. Royal Safety is gespecialiseerd in onder meer het keuren en het monteren van brandblussers, brandslanghaspels, verrijdbare blustoestellen, droge blusleidingen, hydranten, noodverlichting en het brandvertragend behandelen van bijvoorbeeld hout en stoffen. Royal Safety is een CIBV gecertificeerd REOB bedrijf dat werkt volgens de geldende normen. ‘We werken met een speciaal voor ons ontworpen digitaal systeem,’ aldus Damian, onderhoudsmonteur bij Royal Safety. ‘Hierin hebben we alle gegevens van de door ons onderhouden en of geplaatste veiligheidsmiddelen. Zo krijgt elk veiligheidsmiddel een barcode en kunnen we te allen tijde zien wat de leeftijd, status, plek en onderhoudsdatum is. Zo blijft alles transparant naar de klant en kan nooit iets over het hoofd gezien worden. Ook is het mogelijk door het systeem een meerderjarige begroting te laten berekenen. Na de inspectie maakt het systeem een rapportage inclusief certificaat op die u nodig zult hebben wanneer de verzekeraar of brandweer daarom vraagt.

Royal Safety
Dalweg 24
3233 KK Oostvoorne
tel. 010-2681927
www.royalsafety.nl
info@royalsafety.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant