En weer een stempel binnen bij De Proeftuin!
En weer een stempel binnen bij De Proeftuin!

Uitreiking eerste stempel van kinder programma Reis mee door Rockanje aan Zee!

Algemeen 332 keer gelezen

Rockanje - Afgelopen vrijdag is de zomervakantie gestart en daarmee ook het kinderprogramma Reis mee door Rockanje aan Zee. De reisgidsjes waren de week ervoor al door wethouder Borgonjen uitgereikt op basisschool de Zeewinde en de dagen erna hebben alle kinderen op de basisschool in Westvoorne er ook één ontvangen.

Al snel na het uitreiken van de gidsjes werden de eerste reserveringen gemaakt voor de activiteiten. Het enthousiasme is groot! Wie vrijdag door het dorp wandelde kon het niet ontgaan; overal kinderen wapperend met hun gidsjes om hun eerste rocks te verdienen. Met tien rocks (stempels) verdienen ze een unieke medaille welke af te halen is bij Toscana Bloemen. Anneke de Snaijer van de Oude Proeftuin heeft een speurtocht voorbereid voor de actie. De Oude Proeftuin is gelegen aan de Heveringseweg in Rockanje en daarmee eigenlijk tussen Oostvoorne en Rockanje in. ´Wij vonden dit zo´n leuk idee van Comité 800 jaar Rockanje dat we graag meededen. Juist omdat we buiten het dorp zitten maar altijd graag ons steentje bijdragen. Het is leuk om te zien dat de kinderen allemaal fanatiek zijn om hun stempels te verdienen. Gezinnen komen op de fiets naar ons toe om de speurtocht te doen en om kennis te maken met onze papegaai!´

Op het Dorpsplein overlegt een moeder met haar kinderen waar ze nu heen gaan. Ze zijn zojuist bij Doolaard´s hairfashion geweest voor een knipbeurt en een rock. Ondertussen wordt er gespeurd naar letters voor de letterspeurtocht van de Toneelvereniging die verspreid hangen door het dorp bij 28 verschillende ondernemers. Sanne Elenbaas van het Comité: ´Wij hebben het reisgidsje samengesteld met verenigingen en ondernemers in de tijd dat Corona op haar piek was. De bekendste ondernemers in het dorp doen mee maar ook de verborgen pareltjes die écht een bezoek waard zijn! Ons doel is tweeledig; vermaak voor de jeugd maar ook de verenigingen de kans te geven zich te promoten en de lokale ondernemers in de kijker te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant