Afbeelding

Een starterswoning kopen in Westvoorne: het stappenplan!

Algemeen 581 keer gelezen

Droom jij al enige tijd van de aankoop van een prachtige woning in de omgeving van Westvoorne? In dat geval zijn er een aantal zaken die vooraf geregeld moeten worden. 

Weet je bijvoorbeeld al in welke prijsklasse je naar een woning kunt zoeken? Heb je berekend hoeveel eigen vermogen je nodig hebt om de kosten koper bij de aankoop van een huis te kunnen betalen? Enzovoorts. In dit artikel vind je een stappenplan, die jou helpt bij het kopen van een starterswoning in Westvoorne of de omgeving hiervan. Houd er rekening mee dat de woningmarkt momenteel veel meer vragers dan aanbieders kent. Dit betekent dat woningen razendsnel verkocht zijn en dat overbieden vaak noodzakelijk is.

Bereken je maximale hypotheek vooraf

Om een indicatie te hebben van de prijsklasse waarin je naar een woning kunt zoeken, is het slim om je maximale hypotheek te berekenen. Er zijn verschillende tools, die je hierbij kunnen helpen. Ook kun je een hypotheekadviseur inschakelen voor een eerste kennismaking. Tijdens deze kennismaking kan de adviseur alvast een proefberekening maken van hetgeen jij kunt lenen voor de aankoop van de woning. Let op, aan de uitkomst van een rekentool op internet kunnen geen rechten worden ontleend. Mogelijk valt de maximale hypotheek uiteindelijk lager uit, dan de tool je vertelt.

Breng een bod uit op een woning in Westvoorne

Nu je weet wat je maximale hypotheek ongeveer zal zijn, kun je een bod uitbrengen op woningen die jou interessant lijken. Plan hiervoor eerst een bezichtiging in en bespreek met de verkoopmakelaar wanneer het bod binnen moet zijn. Er kan sprake zijn van een onderhandeling met de verkopende partij, maar ook een bod op basis van inschrijving is tegenwoordig zeer gebruikelijk. In dit laatste geval breng je direct een eindbod uit. Het is niet mogelijk dit bod op een later moment nog te verhogen als blijkt dat andere geïnteresseerden meer bieden.

Hypotheekadviseur inschakelen voor de hypotheek

Zelf een hypotheek aanvragen als starter kan erg lastig zijn. Het is daarom verstandig hier een hypotheekadviseur voor in te schakelen. Overigens zijn er een aantal hypotheekverstrekkers die alleen hypotheekaanvragen van adviseur behandelen. Hier zelf een hypotheek aanvragen is daardoor niet mogelijk. Door voor een onafhankelijke online adviseur te kiezen bespaar je vaak op de kosten. Deze besparing kan al snel oplopen tot een paar honderd euro! De hypotheekadviseur helpt je vaak ook met het afsluiten van de benodigde verzekeringen voor de aankoop van een woning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant